Estudiants en vaga pel "demolidor impacte" del coronavirus a les aules
Alumnes de més de 60 instituts públics de la Comunitat Valenciana han participat en la jornada de protesta.
Estudiants de més de seixanta instituts públics de la Comunitat Valenciana han participat aquest dijous en la vaga convocada per a protestar pel "demolidor impacte" que el coronavirus ha tingut en els centres educatius públics. La protesta convocada pel Sindicat d'Estudiants s'ha desenvolupat sense incidents i, segons els convocants, ha tingut una participació del 90% a la província d'Alacant i del sud de la de València, zones on està situada la majoria de centres que s'han sumat a la convocatòria.
En el cas de la província de Castelló i el nord de València, la participació ha sigut més reduïda perquè han sigut menys els instituts que s'han unit i perquè alguns d'ells han tingut "moltes dificultats", perquè segons han assenyalat els organitzadors, la inspecció educativa ha donat ordre a les direccions que els estudiants no feren vaga.
Consultada per l'Agència EFE, la Conselleria d'Educació encara no ha facilitat informació sobre la protesta convocada pel Sindicat d'Estudiants.
Segons asseguren els convocants, en les últimes setmanes hi ha hagut un miler de grups confinats en els centres educatius, al voltant de 6.000 estudiants i 1.100 professors contagiats, i els brots "es reprodueixen per tot el territori".
"Malgrat aquesta realitat", la Conselleria d'Educació i la Generalitat "menteixen descaradament dient que les aules són segures, oculten les dades de contagis i culpen a la joventut del desastre massiu que vivim en la Comunitat".
"Estem vivint un autèntic malson. Aquesta situació no pot continuar ni un dia més i el govern central i el del Botànic han d'adoptar mesures dràstiques ja", asseguren els convocants de la vaga.
Entre aquestes mesures, reclamen un nou confinament domiciliari fins a contindre l'onada de contagis, acompanyada de la paralització de l'activitat lectiva i productiva no essencial per a protegir la salut de la població.
També demanen la "cancel·lació de tots els exàmens" i la substitució per altres formes d'avaluació, així com la readaptació del pla d'estudis per a poder cursar tot el temari "en condicions dignes", la posada en marxa d'un pla de xoc en l'educació pública, invertir els recursos econòmics, materials i humans necessaris per a posar fi a la bretxa digital i garantir l'accés a una educació pública digna són unes altres reivindicacions.
Recorden que el passat 1 de febrer, una vintena d'instituts va votar convocar aquesta vaga "en defensa de la nostra salut, per la paralització de l'activitat lectiva i perquè s'invertisquen els recursos econòmics necessaris en l'educació pública", i aquest dijous són ja prop de 70 els instituts que secunden la protesta.