Estudiants de la UPV es tanquen al rectorat per a exigir millor remuneració en les pràctiques d'empresa

Els joves amenacen de passar-hi la nit per a exigir al ple del Consell de Govern que respecte la votació del claustre universitari que equiparava al SMI la borsa mínima de pràctiques d'empresa

Tancament d'estudiants de la UPV al rectorat aquesta vespradas
Tancament d'estudiants de la UPV al rectorat aquesta vesprada / FEU-València

Estudiants de la UPV es tanquen al rectorat aquesta vesprada per a exigir una millor remuneració en les pràctiques d'empresa. Els joves amenacen de passar-hi la nit per a exigir que el ple del Consell de Govern respecte la votació del claustre universitari.

Segons ha explicat el Front Estudiantil Unificat de València (FEU-València) en un comunicat, "al desembre de 2021 es va aprovar per majoria en el claustre universitari equiparar la borsa mínima de pràctiques d'empresa al salari mínim interprofessional (SMI)''.

Aquesta pujada, segons el mateix escrit, suposaria duplicar l'actual salari mínim de pràctiques, que passaria de 3,75€/h a 7,73€/h. En aquesta votació van participar tant estudiants del Front Estudiantil Unificat (FEU-València) com de les delegacions d'alumnes, PAS i PDI.

"Estem farts que se salten la seua pròpia democràcia"

Però segons explica el Front Estudiantil Unificat de València, "aquest dijous 27 de maig el Consell de Govern ha votat una pujada de només 10 cèntims respecte al que ja anaven a pujar per normativa. Estem farts que se salten la seua pròpia democràcia", ha explicat Sofía, una de les estudiants tancades al rectorat. Una protesta a què, segons FEU-València, dona suport el 90% dels estudiants enquestats.

Els estudiants del FEU-València s'han tancat després de la reunió del Consell de Govern. L'objectiu del tancament és que es pospose la votació del Consell perquè no la consideren representativa. Vicente, estudiant de la Universitat, ha explicat: "Ara que hem arribat fins ací, no podem deixar que ens lleven el que hem aconseguit. Només ens fan cas quan veuen la seua imatge pública perillar. Per això estem ací tancats".

Un estudiant de la UPV amb una samarreta que mostra la reclamació
Un estudiant de la UPV amb una samarreta que mostra la reclamació / FEU-València

Cronologia dels fets

Després de la votació al claustre universitari, el punt havia de traslladar-se al Consell de Govern, "però al febrer, després de més de dos mesos d'espera, en lloc d'aprovar-se el punt referit a l'equiparació del salari mínim de pràctiques al SMI, el que es va aprovar va ser crear una comissió", expliquen els estudiants.

Aquesta comissió -continuen dient- seria l'encarregada de fer una anàlisi per a reflectir el procés de pujada de salari i considerar les possibles dificultats o escenaris amb els quals la Universitat Politècnica podria trobar-se després d'apujar-lo. "Però la realitat és que aquest estudi no considera cap d'aquests punts i, en paraules d'un catedràtic d'Estadística, l'estudi és d'una qualitat mediocre i insultant", expliquen els estudiants.

També et pot interessar

stats