Estudiants es tanquen a la Facultat d'Història de la Universitat de València contra la reforma educativa
El moviment estudiantil adverteix que la LOMLOE només maquilla els aspectes més controvertits de la LOMCE
Estudiants universitaris s'han concentrat aquesta vesprada enfront de la Facultat d'Història de València en contra de les reformes educatives que anuncia el govern central: la llei de formació professional, la futura llei orgànica del sistema universitari (LOSU) i el text ja aprovat de la LOMLOE (llei Celaá). Els joves han assegurat que s’adapta el sistema educatiu a "les necessitats del mercat i els interessos privats", i una trentena dels participants han decidit que passaran la nit tancats al recinte universitari.
Aquesta protesta se suma a la vaga general convocada aquest dijous a nivell nacional pel Front d'Estudiants en Moviment, a la qual s'ha sumat CCOO i, a nivell regional, el sindicat Acontracorrent. Les mobilitzacions han tingut un seguiment desigual a la Comunitat Valenciana, amb més moviment a les facultats de l'avinguda de Blasco Ibáñez, segons els convocants, encara que no hi ha dades oficials de la Generalitat ni de les universitats.
Altres organitzacions, com l’Assemblea General d'Estudiants de la Universitat de València, s’ha desvinculat fins que es publique el nou esborrany educatiu.
El moviment estudiantil ha advertit que la LOMLOE maquilla els aspectes més controvertits de la LOMCE, “però desenvolupant-se en les mateixes coordenades privatitzadores". En formació professional, han assegurat que el projecte de llei orgànica "generalitza, a través de la modalitat dual, la disposició per part de les empreses de mà d'obra estudiantil infraremunerada", mentre que en la universitat, "la LOSU avança en la mercantilització educativa, reforçant el paper de les empreses en diferents plans".
Així mateix, reclamen una reducció de ràtios a vint alumnes per aula, la democratització de la universitat i la paralització de la llei de convivència universitària, que consideren una "mordassa més" a la participació universitària, per introduir sancions a les protestes.