Els estudiants tancats a la UPV aconsegueixen el compromís del nou rector de revisar el salari de les pràctiques

Alumnes del FEU han passat la nit al rectorat en protesta per la revisió a la baixa de la quantia mínima de les pràctiques formatives que va aprovar el claustre

La concentració d'estudiants del FEU a la nit al rectorat de la UPV
La concentració d'estudiants del FEU a la nit al rectorat de la UPV / @frontestudiants

El rector electe de la Universitat Politècnica de València, Pepe Capilla, ha hagut de mediar en el primer conflicte amb l'estudiantat, dies abans de la seua incorporació oficial al càrrec, que tindrà lloc dimarts.

Capilla s'ha compromés amb els representants del Front Estudiantil Unificat de València (FEU) a revisar l'acord del consell de govern sobre l'import mínim per a les pràctiques, que aquest dijous a la nit ha motivat el tancament d'una vintena de membres del FEU al rectorat en senyal de protesta. El nou rector ha rebut els alumnes a primera hora del matí i ha signat un document amb l'acord amb l'associació d'estudiants.

El consell de govern ha aprovat apujar l'import mínim de les pràctiques de 3,7 € a 4,3 € l'hora, una pujada del 16%. El FEU ha criticat l'increment durament per insuficient i reclama l'equiparació amb el salari mínim interprofessional, que determina el pagament de 7,73 € per cada hora de treball.

Aquesta "bossa mínima econòmica" és una recomanació no imperativa per a les empreses, que en la pràctica s'aplica en el 97% dels contractes de formació, segons han detallat fonts de la universitat.

El claustre de la UPV, l'òrgan que representa tots els estaments de la universitat, va aprovar la pujada de les pràctiques a 4,3 €/h, que posteriorment va revisar a la baixa una comissió del consell de govern. Finalment va establir elevar l'import mínim amb el de les beques de col·laboració de tipus B, un increment que el FEU considera "insultant i ridícul".

Nou informe i nova votació al juliol

Ara el nou equip rector es compromet a revisar l'informe de la comissió i les "deficiències detectades" per l'estudiantat en un nou grup de treball, en què participaran dos membres del FEU. La proposta revisada s'elevarà al pròxim consell de govern, la tercera setmana de juliol, en el qual s'ha acceptat donar veu a un membre d'aquesta associació d'alumnes.

"Hui ha donat bones sensacions... han acceptat les nostres demandes del tancament de hui, considerem que és un pas en la bona direcció, però no és compromís de res", ha advertit a À Punt, entre la celebració i la prudència, Vicente Dávila, portaveu del FEU.

També et pot interessar

stats