Estudiants de l'EOI volen canviar la definició de la paraula 'efeminat'

L'alumnat d'una classe de Castelló ha llançat una campanya per eliminar una accepció sexista del diccionari de l'AVL.

Estudiants de l'EOI de Castelló volen canviar la definició de la paraula 'efeminat'
Estudiants de l'EOI de Castelló volen canviar la definició de la paraula 'efeminat' / À Punt Mèdia

La consciència sobre la importància que té la igualtat en tots els aspectes de la vida quotidiana és cada vegada més evident i manifesta.

El llenguatge que utilitzem cada dia per a comunicar-nos n'és un exemple ben clar, i és, a més, un focus de masclismes i micromasclismes, segons l’alumnat d’una classe de l'EOI de Castelló, que s'ha mobilitzat per a canviar les accepcions de la paraula efeminat en el diccionari de l'AVL.

Com conta Aina Monferrer, professora d'aquest curs que estudia per a obtindre el C1 de valencià, "durant una activitat a classe els alumnes es van indignar per la segona accepció en el diccionari de l'AVL, i es van posar en marxa per fer alguna cosa en aquest respecte".

Aquesta acció espontània, detalla Monferrer, pretén que s'elimine una definició masclista, que equipara les dones amb la falta de fortalesa i la submissió.

I volen fer-ho com a exemple simbòlic, ja que, asseguren, hi ha col·lectius especialitzats i amb capacitat per a analitzar el diccionari i detectar paraules o expressions amb caràcter discriminatori, que treballen activament per a fer-ho.

“Probablement hi ha altres definicions sexistes o masclistes en el Diccionari normatiu valencià, però volem començar amb aquesta reivindicació perquè siga un granet d'arena que ens ajude a fer un diccionari més igualitari i que no fomente estereotips tòxics i falsos”, defenen en l’aula.

Per això han posat en marxa tota una campanya, amb l’etiqueta #SocEfeminatDNV, de la qual la professora diu sentir-se orgullosa perquè, a més, li ha permés com a docent dur a terme dinàmiques de classe i exercicis amb aplicacions reals.

L’interés d’aquest grup de l’Escola Oficial d’Iiomes per convertir el valencià en una llengua més igualitària és, segons la professora, un indicador que està viva, i que les persones que la parlen es preocupen perquè cada dia siga millor.

També et pot interessar

stats