Estiu "de rècord" en la Ciutat de les Arts i les Ciències

Al juny, juliol i agost, i amb l'estrena del CaixaForum la xifra de visitants ascendeix a 1,3 milions

Visitants en L'Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències
Visitants en L'Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències

La Ciutat de les Arts i les Ciències de València ha registrat durant els mesos del juny, juliol i agost una "xifra rècord" de visitants amb un total d'1.063.467 entrades venudes en l'Hemisfèric (132.089), el Museu de les Ciències (303.502) i l'Oceanogràfic (627.876). El mes d'agost ha sigut "especialment positiu", amb números mai aconseguits en el Museu i l'Oceanogràfic.

Segons el director general del complex cultural i d'oci, Antonio Torres, "la temporada d'estiu ha sigut excel·lent, ja que s'han superat les xifres de 2019, que va ser el millor any en la història de la Ciutat de les Arts i les Ciències quant a venda d'entrades". A més, si se sumen els visitants al recentment inaugurat CaixaForum València, la xifra global ascendeix a 1.355.679.

En aquest sentit, Torres ha destacat l'aposta de la Generalitat perquè CaixaForum sume un "nou i potent atractiu" a la Ciutat de les Arts i les Ciències des d'aquest estiu de 2022. "Aquesta nova oferta incrementa el nombre total de visitants i contribueix en la consolidació de la Ciutat de les Arts i les Ciències com un dels pols més atractius no sols en l'àmbit turístic, sinó també econòmic i un referent a escala nacional i internacional".

Així mateix, des de l'1 de gener s'han venut un total d'1.982.291 entrades, "fet que suposa estar molt a prop, a un 6%, d'aconseguir les xifres que es van registrar el 2019", segons ha explicat Torres.

A més d'aquestes entrades venudes, els visitants a CaixaForum en els seus primers mesos (292.212); els festivals de música en el llac del Museu, les activitats exteriors com els concerts de Berklee o el cicle "Les bandes a la Ciutat", l'Exposició del Ninot i el Palau de les Arts han atret 2.575.000 persones en els huit primers mesos de 2022.

En el Museu de les Ciències es pot gaudir de la nova exposició interactiva "Viral", els tallers de "La ciència a escena" i el Teatre de la Ciència, el programa de concerts a l'aire lliure amb "Les bandes a la Ciutat", a més de la mostra de lliure accés "Igor Mitoraj" a l'exterior.

L'estrena de la pel·lícula Flying Monsters en l'Hemisfèric és també una altra de les novetats. La projecció narra la història dels pterosaures, les misterioses criatures volaven pel cel quan els dinosaures caminaven sobre la terra. El científic divulgador naturalista Sir David Attenborough intenta respondre als interrogants en aquesta pel·lícula que uneix història, investigació i ciència. El passat 28 de juliol, l'Hemisfèric va rebre el seu visitant 10 milions des que va obrir, l'abril de 1998.

També et pot interessar

stats