Estellés 'recupera' els llibres que van ser robats a Burjassot

No és el primer acte vandàlic que pateix aquesta estàtua que homenatja el fill predilecte de la localitat de l’Horta

L'estàtua de Vicent Andrés Estellés a Burjassot torna a estar completa
L'estàtua de Vicent Andrés Estellés a Burjassot torna a estar completa / Ajuntament de Burjassot

L'estàtua del poeta Vicent Andrés Estellés a la seua localitat natal, Burjassot (Horta Nord), torna a estar completa, i les seues mans reposen de nou sobre uns llibres que van ser robats i que "mai haurien d'haver faltat".

El dia 7 de maig treballadors de la Brigada Municipal d'Obres, sota la supervisió de l'escultora Teresa Chàfer i del seu equip de treball, van procedir a la manipulació de l'obra en bronze per a instal·lar-li la peça dels llibres que va ser sostreta i que ha tornat a reproduir l'artista.

A més, van aprofitar per a tornar a forjar un cantó de les ulleres que també havia sigut fracturada, ha explicat l'Ajuntament de Burjassot en un comunicat.

Repetits actes vandàlics

Des que en 2007 el consistori encarregà aquesta peça escultòrica per a retre homenatge al seu fill predilecte, han sigut diversos els actes vandàlics que ha patit l'estàtua d'Estellés. Bolcades, pintades, trencament d'ulleres o el robatori dels llibres, s'han succeït en el temps per part de grups "incívics i intolerants".

L'àrea de Cultura municipal, que dirigeixen Estefanía Ballesteros i Javier Naharros, ha anat reparant totes aquestes accions vandàliques i, "hui, Estellés, acompanyat dels seus llibres i descansant en un banc de la plaça, torna a mirar l'esdevenir del poble que el va veure nàixer, escriure i viure".

També et pot interessar

stats