Com estalviem amb els preus pels núvols?

Els experts recomanen intentar retallar en les despeses fixes mensuals, que són les més grans que han d’afrontar les famílies

Amb l'inici del setembre molts ens plantegem com estalviar amb la inflació disparada / À Punt NTC

Tots hem trobat la vida més cara en tornar de vacances i ens plantegem setembre com el mes en què comencem a estalviar. Però, com ho fem? Cal deixar d'eixir amb la família o amb els amics? Ja els avancem que els qui entenen d'açò diuen que la clau és retallar en les despeses fixes. Segons un estudi, cada família gasta de mitjana 85 euros al mes en oci: bars, restaurants i eixides. 

“S’ha d’estalviar principalment en les despeses fixes mensuals, que són les més grans per a una família”, recomana Silvia Huerta, de l’Associació de Consumidors i Usuaris. Perquè els 85 euros de l'oci es queden en no res al costat dels 816 euros de mitjana que tenim al mes en despeses fixes.

Moltes despeses no podem variar-les: hipoteca, comunitat de veïns, o els impostos com l'IBI o el fem. Però en altres sí que podem intervindre. Despeses fixes que es poden negociar amb les companyies, i que realment són les que ens duran un estalvi a casa. “No hem de tindre por de telefonar en absolut”, continua Huerta. “Una vegada a l’any renegociar i contractar allò que realment necessitem”.

L'estalvi de renegociar aquestes factures pot arribar fins als 200 euros mensuals per subministrament, molt més que la despesa en oci.

També et pot interessar

stats