Estabilitzen l’incendi d'esta matinada en una fàbrica de compostatge a Llutxent

Emergències recorda que este dissabte estem en nivell 3 extrem d’incendi forestal en pràcticament tot el territori valencià

L’incendi en una fàbrica de compostatge a Llutxent s’ha donat per estabilitzat este dissabte al matí.

L’incendi que s'ha declarat esta matinada en una fàbrica de compostatge a Llutxent (Vall d’Albaida), i que ha arribat a afectar terreny forestal, s’ha donat per estabilitzat a les onze menys vint, segons el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat. Les flames, que es van originar cap a les tres i mitja de la matinada, ja només afecten algunes restes de poda, i les tasques d'extinció avancen favorablement.

Això sí, fonts dels bombers han assegurat que a pesar d'estar estabilitzat, el foc encara podria cremar durant hores, o inclús dies, abans d'extingir-se.

Cinc dotacions de bombers de Xàtiva (Costera), Ontinyent (Vall d’Albaida), Gandia (Safor) i Alzira (Ribera Alta), sergent i cap de sector, tres brigades Brifo del Consorci, una unitat de bombers forestals, un coordinador forestal i un mitjà aeri —que s'ha retirat després d'estabilitzar-se l'incendi— s’han desplaçat per a treballar contra l’incendi.

Estat de l'incendi este dissabte al matí
Estat de l'incendi este dissabte al matí / À Punt NTC

Llutxent encara es recupera del terrible incendi forestal que l’estiu del 2018 va devastar unes 3.300 hectàrees, en un dels focs més devastadors que va patir l’estat espanyol aquell any. Les flames van arribar llavors a les comarques de la Vall d'Albaida i la Safor i van afectar a més de 200 habitatges, sobretot a les urbanitzacions Montesol i Montepino de Marxuquera, a Gandia.

Nivell 3 extrem d’incendi forestal

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat recorda que este dissabte estem en nivell 3 extrem d’incendi forestal en la pràctica totalitat del territori valencià, i nivell alt a les comarques del sud. Així mateix, demana a la ciutadania la seua col·laboració telefonant al 112 davant de qualsevol indici de foc o fum en entorns forestals.

També et pot interessar

stats