Estabilitzat l'incendi forestal de Fanzara i reoberta al trànsit la CV-194

De moment es desconeix quanta superfície ha quedat afectada pel foc

La zona afectada per l'incendi declarat a Fanzara, aquest dilluns
Vista de la zona afectada per l'incendi declarat a Fanzara, aquest dilluns / À Punt NTC

Els Bombers del Consorci Provincial de Castelló han donat per estabilitzat a primera hora d'aquest dilluns l'incendi forestal declarat la vespra al migdia per una crema descontrolada en la zona de la Lleuja, a terme municipal de Fanzara i al costat del riu Millars. L'avanç de les flames va obligar a confinar preventivament a les cases uns 300 veïns del poble durant diverses hores. 

Els serveis d'Emergències de la Generalitat han informat també que s'ha reobert al trànsit la CV-194, que va estar tancada per seguretat en un tram de vora quilòmetre i mig. 

El foc es va iniciar per una crema descontrolada al migdia i va afectar principalment les zones de canyar que envolten el riu, però es va estendre posteriorment cap a una zona muntanyenca amb bosc de pins. Emergències va decretar per precaució el nivell 1 del Pla Especial d’Incendis Forestals, a causa de la proximitat del foc a béns no forestals.

Durant les primeres hores va ser necessària la intervenció de diverses aeronaus per a col·laborar en les tasques d'extinció, encara que en l'última part de la jornada el dispositiu antiincendis va confirmar que l'evolució era favorable.

Fanzara es troba enclavada a la comarca de l'Alt Millars, a la serra d'Espadà, però no dins del parc natural, per la qual cosa aquest no s'ha vist afectat per les flames. De moment les autoritats no han precisat l'extensió de superfície cremada.

Ara els esforços dels bombers se centren en el perímetre exterior per a evitar que les flames vagen més enllà. Els responsables del punt avançat de comandament creuen que al llarg del dia podran donar el foc per controlar. El vent bufa molt fluix aquest dilluns i això dona cert avantatge als efectius per avançar en l'extinció.

També et pot interessar

stats