L'incendi forestal de Fanzara està "en vies d'estabilització"

A última hora de la vesprada d'aquest diumenge s'ha decidit desconfinar la població i reobrir els accessos al municipi per la CV-194

Els bombers del Consorci Provincial de Bombers de Castelló lluiten contra el foc a Fanzara / Consorci Provincial de Bombers de Castelló

L'incendi forestal declarat aquest diumenge a Fanzara (Alt Millars) està "en vies d'estabilització", segons ha confirmat la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina. Amb tot, noranta efectius treballaran durant tota la nit per a evitar que reviscolen les flames. A més, dilluns a primera hora tornaran a reunir-se els equips d'extinció per a valorar l'evolució de l'incendi.

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat ha rebut al migdia l'avís d'una crema descontrolada a la zona de Lleuja de la localitat, al costat del riu Millars. Moments després s'ha decidit establir el nivell 1 del Pla Especial d’Incendis Forestals per la proximitat del foc a béns no forestals i s'ha procedit a reclassificar l'incendi que ha passat de ser de vegetació a tindre la consideració d'incendi forestal. Ha sigut a primera hora de la vesprada, quan la Guàrdia Civil ha informat que s'havia procedit a confinar de manera preventiva a la població del municipi per a evitar la inhalació de fum i a tancar al trànsit la carretera CV-194 des del quilòmetre 0 a l'1,4.

Carretera CV-194 tallada
Carretera CV-194 tallada / À Punt NTC

Al voltant de les 20:00 h de la vesprada, s'ha decidit alçar el confinament de la població i s'ha reobert la carretera CV-194.

El foc, que encara continua actiu en aquests moments, ha afectat principalment les zones de canyar que envolten el riu, però també s'ha desplaçat cap a la zona boscosa de pins, segons han informat fonts del Consorci Provincial de Bombers de Castelló. La localitat de Fanzara es troba enclavada a la comarca de l'Alt Millars, a la serra d'Espadà, però no dins del parc natural, que no està afectat per les flames de moment.

El director el Centre de Comandament Avançat (CCA), que s'ha establit a la piscina del municipi, Antonio Rodrigo, ha explicat que al llarg de la jornada han estat treballant "al voltant de cent efectius, entre els terrestres i els aeris" i que és l'orografia escarpada de la zona, així com la sequera, el que més està dificultant les tasques d'extinció. Amb tot, considera que "'l'evolució és positiva".

Segons han informat els bombers, en l'extinció de l'incendi treballen set mitjans aeris, huit unitats dels bombers forestals de la Generalitat, cinc dotacions del Consorci Provincial de la Diputació de Castelló, una unitat de resposta als incendis, dos coordinadors forestals, un tècnic forestal, una unitat de voluntaris forestals i una unitat mòbil de coordinació del Consorci, a més de dos FOCA del Govern d'Espanya.

Marc Diago, l'alcalde del municipi, ha fet una crida a la responsabilitat ciutadana i ha demanat que no s'accedisca per curiositat a la zona cremada. Pel que fa a la causa de l'incendi, el director del CCA ha indicat que, de moment, "és indeterminada". A hores d'ara també es desconeix el perímetre afectat pel foc.

També et pot interessar

stats