Els espanyols amb baixos ingressos i els joves són els més reticents a vacunar-se

El percentatge de ciutadans disposats a vacunar-se a Espanya ha crescut en més de 20 punts des de desembre de 2020

Un sanitari administra una vacuna contra el coronavirus en un punt de vacunació
Un sanitari administra una vacuna contra el coronavirus en un punt de vacunació / Reuters

La vacunació massiva contra la Covid-19 ha sigut tan anhelada per uns com rebutjada per altres. Els espanyols que viuen en llars amb baixos ingressos i la denominada Generació Z, joves entre 16 i 23 anys, són els col·lectius més poc inclinats a vacunar-se, segons un estudi de la consultora Ipsos realitzat en 15 països, entre els quals Espanya, per a conéixer l'evolució de l'opinió pública sobre la vacunació.

L'estudi explica que el 17% de la població que a Espanya encara no ha sigut immunitzada contra la Covid-19 diu que no es vacunaria. I d'eixe percentatge, el 25% correspon a joves que pertanyen a la Generació Z i el 21% a persones amb una situació econòmica precària.

El director d'Opinió Pública d'Ipsos, Vicente Castellanos, destaca que "tots dos grups tenen en comú un nivell d'estudis relativament baix, i la comprensió del mecanisme i els beneficis de les vacunes està relacionat amb el nivell de coneixements". I agrega que en el cas dels joves "eixe nivell és més baix per qüestions d'edat, però també concorre la circumstància que els efectes més greus de la Covid els afecten en menor mesura que a les persones majors". En la seua opinió, aquest resultat mostra "la necessitat d'explicar més i millor per a encoratjar la campanya de vacunació i evitar nínxols de població sense immunitzar".

L'estudi, que va ser realitzat entre el 22 i el 25 d'abril en una mostra de 9.890 persones de 15 països. Des de desembre de 2020, a Espanya, els ciutadans disposats a immunitzar-se han augmentat en més de 20 punts, del 62% al 83%. Eixe percentatge situa Espanya com el país europeu on més població es vacunaria si la dosi estiguera disponible, seguit d'Itàlia (79%) i el Regne Unit (77%).

A la Comunitat Valenciana, aquest dimarts es va saber que 20.830 persones han rebutjat de moment la vacuna contra la Covid-19. Per contra, hi ha ja 811.694 persones amb la pauta completada i 1.737.096  persones amb almenys una dosi administrada, segons les últimes dades del Ministeri de Sanitat.

També et pot interessar

stats