Vora 21.000 valencians han rebutjat vacunar-se contra el coronavirus

Cal sumar-los les 988 persones que han citat, però que tenen contraindicada la vacunació, i les 406 que han patit la malaltia i han d'esperar almenys sis mesos 

Vacunació a la Comunitat Valenciana en una imatge d'arxiu
Vacunació a la Comunitat Valenciana, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Un total de 20.830 persones han rebutjat la vacuna contra la Covid-19 a la Comunitat Valenciana, segons consta en una resposta parlamentària que ha remés la consellera de Sanitat, Ana Barceló, al grup de Ciutadans a les Corts i datada el dia 11 de maig.

A aquestes 20.830 persones que no han volgut vacunar-se s’han de sumar les 988 que han citat però que tenen contraindicada la vacunació, i 406 que han patit la malaltia i han d'esperar almenys sis mesos per a rebre-la, per la qual cosa en total hi ha 22.224 valencians que han sigut citats i no s'han posat la vacuna.

La consellera recorda en la seua resposta que aquesta vacuna no és obligatòria, però afig que es considera important tindre els casos de rebuig en el registre de vacunació, amb la finalitat de conéixer les possibles raons de reticència en diferents grups de població.

La síndica de Ciutadans en les Corts, Ruth Merino, ha considerat que aquestes dades són "preocupants", perquè impliquen que hi ha molts valencians "en els llimbs de la vacunació", i ho ha atribuït a l’"alarmisme" sobre problemes de salut de les vacunes, a la "falta de claredat" en la informació que donen les institucions, i a la "indisponibilitat" d'acudir a la cita en la data i hora de citació.

Per això, ha exigit una solució per a aquests usuaris i ha anunciat que han presentat una iniciativa parlamentària perquè existisca la possibilitat de modificar l'hora o el dia de la cita a través de l'aplicació GVA+Salut, mentre la franja d'edat a què pertanyen estiga encara dins del calendari de vacunació.

La proposta assenyala que a la Comunitat ja s'han inoculat 2,2 milions de dosis de la vacuna contra la Covid, i que més de 700.000 persones tenen la pauta completa, si bé el 3% dels valencians citats per a la vacuna ha rebutjat que els la inoculen.

També et pot interessar

stats