Espanya supera els tres milions de contagis de coronavirus

Sanitat notifica 766 defuncions de persones amb Covid-19.

Una infermera de la UCI de l'Hospital Santa Llúcia de Cartagena en un corredor del centre sanitari
Una infermera de la UCI de l'Hospital Santa Llúcia de Cartagena en un corredor del centre sanitari / Marcial Guillén (Efe)

La xifra de contagis de coronavirus ha superat la barrera dels tres milions a Espanya, en afegir-se’n aquest dimarts 16.402 noves infeccions notificades per Sanitat. D’altra banda, se sumen 766 defuncions vinculades al coronavirus. De manera que ja són 63.061 les persones amb Covid-19 les que han mort a Espanya, segons consta en el balanç oficial. La Comunitat Valenciana també ha registrat una de les xifres més elevades de víctimes de tota la crisi sanitària, amb 104 defuncions.

La proporció de contagis per cada 100.000 habitants dels últims catorze dies, el que es coneix com a incidència acumulada, continua la tendència descendent al conjunt del país. Segons les dades oferides pel Ministeri de Sanitat, a Espanya ha baixat més de 37 punts respecte d’ahir dilluns, mentre que a la Comunitat Valenciana la reducció és inferior, quasi 30 punts.

No obstant això, al nostre territori aquest indicador ha millorat notablement en els últims dies. De fet, des del dimarts passat, la incidència acumulada ha baixat més d’un 30%. Dimarts passat aquest paràmetre epidemiològic se situava en 1.382,44 contagis per cada 100.000 habitants a casa nostra. A hores d’ara, la Comunitat Valenciana és l’autonomia amb més incidència acumulada.

Forta pressió a les UCI

El que no millora en la mateixa proporció, en canvi, és la pressió hospitalària, en especial la de les UCI. Les unitats de crítics de la Comunitat Valenciana presenten una ocupació de pacients amb Covid-19 superior al 58%, tot i disminuir unes dècimes en els últims dies, la valenciana és la segona autonomia amb més pressió a les UCI, només per darrere de La Rioja.

A Espanya, la mitjana d’ocupació d’aquestes unitats és del 42%. Segons les previsions del Ministeri de Sanitat, a finals d’aquesta setmana es podria assolir el pic d’ocupació a les UCI.

També et pot interessar

stats