Espanya serà el país amb major esperança de vida en 2040

Un estudi de la Universitat de Washington assenyala que passarem dels 82,9 anys actualment als 85,8.

Espanya serà el país amb major esperança de vida en 2040
Espanya serà el país amb major esperança de vida en 2040

Els espanyols tindran una esperança de vida de 85,8 anys el 2040. Per tant, Espanya es convertirà en el país amb major esperança de vida del món, segons un estudi de la Universitat de Washington (Seattle, EUA).

Actualment, els ciutadans espanyols viuen 82,9 anys de mitjana, una quantitat que situa Espanya en la quarta posició de la classificació mundial sobre esperança de vida, que està composada per 195 nacions.

Japó (1), Suïssa (2) i Singapur (3) són els tres països que superen ara a Espanya en aquest rànquing, que contempla la situació de la sanitat a nivell nacional i les taxes de mortalitat, entre d'altres.

No obstant açò, les projeccions de l'Institut per a la Mètrica i Avaluació de la Salut de la Universitat de Washington per a 2040 apunten que Espanya superarà en la classificació a aquestes tres nacions i encapçalarà la taula "si continuen les tendències de salut recents".

Es podrien superar les previsions i que l'esperança de vida pujara al 87,4 anys

A més, en el millor escenari possible plantejat en l'informe, l'esperança de vida a Espanya podria pujar 4,5 anys més dels pronosticats, és a dir, fins als 87,4 anys.

En 2016, les deu principals causes de mort prematura a Espanya van ser, per ordre, la cardiopatia isquèmica, l'Alzheimer, el càncer de pulmó, l'accident cerebrovascular, la malaltia pulmonar obstructiva crònica (EPOC), el càncer de còlon i recte, el càncer de mama, el suïcidi, altres malalties cardiovasculars i infeccions respiratòries inferiors.

En 2040, però, s'espera que els motius fonamentals de la mort prematura a Espanya siguen l'Alzheimer, la cardiopatia isquèmica, el càncer de pulmó, l'EPOC, el càncer de còlon i recte, l'accident cerebrovascular, la malaltia renal crònica, altres malalties cardiovasculars, el càncer de pàncrees i la diabetis.

Estats Units, per la seua banda, que es troba en la posició número 43 a nivell mundial, amb una esperança de vida de 78,7 anys, baixarà fins a la posició 64 en aquest rànquing mundial, d'acord amb els càlculs dels experts.

D'altra banda, l'equip liderat pel professor Kyle Foreman ha previst un augment significatiu a nivell global en les morts per malalties no transmissibles (ENT), que inclouen diabetis, mals renals crònics i càncer de pulmó, així com l'empitjorament dels resultats sanitaris vinculats a l'obesitat.

En les seues conclusions, els autors han subratllat que existeix "un gran potencial" per a influir en la salut a través de la lluita contra la pressió arterial alta, l'obesitat, el tabac, l'alcohol i la contaminació de l'aire, entre uns altres.

Així mateix, han recomanar als governs nacionals abordar "factors de risc clau", com són els nivells d'educació i l'ingrés per càpita, per a millorar l'esperança de vida dels seus països.

També et pot interessar

stats