Espanya retorna al Marroc els 116 immigrants que botaren la tanca de Ceuta

S’aplica per primera vegada en 26 anys l’acord pel qual el país africà es compromet a rebre les persones que passen il·legalment.

Els immigrants van emprar, a més de cisalles, pals i objectes tallants, calç viva, àcid de bateries i excrements, que van llançar als agents
Els immigrants van emprar, a més de cisalles, pals i objectes tallants, calç viva, àcid de bateries i excrements, que van llançar als agents / Guàrdia Civil (Efe)

Les forces de seguretat espanyoles han entregat als agents marroquins els 116 migrants que dijous van botar la tanca de Ceuta, segons va informar el Ministeri de l’Interior. El Marroc va acceptar readmetre’ls ahir mateix i la Policia Nacional va dur a terme tots els tràmits habituals per a expulsar-los, mitjançant un procediment que s’ha dut a terme de forma individual, immigrant per immigrant, amb assistència lletrada i sanitària.

De manera extraordinària s’ha aplicat l’acord que Espanya va signar amb el Marroc en 1992, pel qual el país africà es compromet a rebre les persones que passen il·legalment al territori espanyol. Els migrants van creuar a Ceuta al voltant de les 9 del matí per la zona de Finca Berrocal, la mateixa on el 26 de juliol van botar més de 600 subsaharians. Set agents van resultar ferits durant l’assalt, en el qual la violència emprada pels immigrants va tornar a fer ressonar les peticions de les associacions de guàrdies civils perquè es reforce la protecció dels agents que treballen en aquest perímetre fronterer entre Ceuta i el Marroc. L’associació Independents de la Guàrdia Civil (IGC) va presentar a la vesprada una querella contra les 116 persones que van botar la tanca.

El diputat de Ciutadans en el Congrés Miguel Gutiérrez ha recordat que les forces de seguretat feien la seua faena de manera legal, mentre que, des del PP, el seu líder Pablo Casado ha ironitzat amb la política d’immigració del PSOE.

Amb aquest nou grup, el nombre de persones que han entrat a Espanya per via terrestre a través del lloc fronterer de Ceuta ascendeix a 1.400, tot i que la xifra és inferior als 1.623 que es van comptabilitzar en 2017 per aquestes mateixes dates.

També et pot interessar

stats