Espanya restringeix els vols amb Sud-àfrica i el Brasil durant 15 dies

El govern defén la necessitat de protegir la salut amb una mesura que, segons diuen, està en sintonia amb les recomanacions de la UE.

Avió de la companyia Vueling en una imatge d'arxiu
Avió de la companyia Vueling en una imatge d'arxiu / Europa Press

El govern espanyol ha decidit aquest dimarts restringir els vols procedents del Brasil i de Sud-àfrica durant les pròximes dues setmanes amb l’objectiu de frenar l'arribada a Espanya de les noves soques de coronavirus detectades en els dos països. La ministra d'Hisenda i portaveu del govern, María Jesús Montero, ha explicat durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que la mesura entrarà en vigor a les 9:00 hores de demà dimecres, 3 de febrer, i que s’allargarà fins a les 9:00 hores del 17 de febrer, amb la possibilitat de ser prorrogada en funció de l'evolució de la pandèmia.

Les autoritats de tot el món estan elevant els nivells d'alerta davant la incertesa de com afectaran les noves variants detectades (principalment la britànica, la del Brasil i la de Sud-àfrica) el procés de vacunació massiu que s’està iniciant.

Durant aquest termini només podran arribar a Espanya els vols procedents del Brasil o de Sud-àfrica que traslladen ciutadans espanyols o d'Andorra, o residents en qualsevol d'aquests dos països. També hi podran viatjar els passatgers en trànsit internacional cap a un país que no forme part de l'espai Schengen (zona comuna de la Unió Europea), i que hagen de fer una escala inferior a 24 hores; en aquest cas, no podran abandonar la zona de trànsit de l'aeroport.

Montero ha emmarcat la decisió en l'"acció decidida" del govern espanyol per a protegir la salut dels ciutadans, i ha sostingut que està "en sintonia amb les recomanacions" de la UE, i amb les mesures formulades pel comité d'emergència de l'OMS.

També et pot interessar

stats