Espanya rebrà vora 94 milions de dosis de Pfizer en 2022 i 2023

Montero ha destacat que és el doble de la població diana, "per la qual cosa se seqüencia en dos anys"

La portaveu del govern i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero aquest dimarts
La portaveu del govern i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, aquest dimarts / Emilio Naranjo (Efe)

La ministra portaveu, María Jesús Montero, ha anunciat que Espanya rebrà 93,96 milions de dosis de vacunes de Pfizer per a fer front a la Covid-19 entre desembre de 2021 i juny de 2023, una quantitat que "és aproximadament el doble de la població diana, per la qual cosa se seqüencia en dos anys".

Així ho ha dit Montero en roda de premsa al final del Consell de Ministres, en la qual ha detallat que a l'abril es va iniciar un tercer procés de negociació per part de la UE amb la farmacèutica per a l'adquisició de 900 milions de dosis entre els anys 2022 i 2023.

A més, l'acord contempla la possibilitat d'adquirir 900 milions més de dosis "si incloem tant la vacuna original com qualsevol altra adaptació que es puga desenvolupar en el futur per a acollir les noves variants".

Montero ha recordat que la vacuna de Pfizer va ser la primera que es va autoritzar a la UE i de les primeres a demostrar la seua capacitat de poder augmentar la producció i flexibilitzar les dates de lliurament previstes per als diferents països, "per la qual cosa està servint per a impulsar la campanya de vacunació tant a Europa com a Espanya".

La ministra ha destacat la bona evolució a Espanya de la pandèmia en tots els seus indicadors, encara que ha avisat que la població més jove és la que ara ingressa als hospitals, "un grup no immunitzat", ha dit. Per la qual cosa ha demanat que no s'abaixe la guàrdia "en les setmanes que queden fins a aconseguir la immunitat de grup".

El 35% de la població ha rebut ja una vacuna

A més, ha subratllat que Espanya està al capdavant dels països d'Europa en ritme de vacunació, amb més de 8 milions de persones amb les dues dosis inoculades, i el 35% amb almenys una. "La velocitat de creuer es mantindrà per a complir l'objectiu que a la fi d'estiu el 70% de la població estiga vacunada i s'haja aconseguit la denominada immunització de grup", ha conclòs.

També et pot interessar