Espanya rebrà cada dilluns 1,7 milions de vacunes de Pfizer

Sanitat preveu acabar la immunització dels majors de 80 anys aquesta setmana. Darias anuncia que al juliol estarà operatiu el certificat digital de vacunació

Un infermer sosté un vial de la vacuna de Pfizer
Un infermer sosté un vial de la vacuna de Pfizer / Reuters

Cada dilluns, des de hui i durant tot el mes de maig, arribaran a Espanya 1,7 milions de vacunes de Pfizer contra el coronavirus, el que suposarà "augmentar notablement la capacitat d'arribada de dosis", segons ha anunciat la ministra de Sanitat, Carolina Darias.

A més d’aquesta quantitat, que ja ha arribat aquest últim dilluns d’abril, Sanitat està distribuint 188.000 dosis de Moderna i 103.000 d’AstraZeneca, el que significa, segons ha destacat la ministra, que s'estan repartint més de dos milions de dosis de vacunes en tota la geografia espanyola, la màxima xifra diària assolida fins ara. Darias ha afegit que els pròxims dies poden arribar-ne més.

Per a Darias, amb l'arribada d'aquestes noves vacunes de Pfizer es fa "un pas més" en la campanya de vacunació. En aquest sentit, la responsable de Sanitat ha afirmat que es manté el compromís del govern espanyol que a la fi d'estiu el 70% de la població estarà vacunada. 

Quant a l’evolució de la campanya de vacunació massiva, la ministra ha assenyalat que aquesta setmana es completaran totes les dosis dels majors de 80 anys. Així mateix, es continua avançant amb el col·lectiu de més de 60 anys i el que tenen entre 79 i 70, dels quals hi ha un 60% vacunats.

La responsable de Sanitat també ha anunciat que a principis de juliol estarà operatiu el certificat digital de vacunació.

També et pot interessar

stats