Espanya és el quart país amb més inventores d'Europa

Segons un estudi de l'Oficina Europea de Patents, està per davant de països com Alemanya o el Regne Unit

Imatge d'una dona enginyera al seu lloc de treball / À Punt NTC

Espanya és el quart país amb més inventores d’Europa. Segons un estudi de l'Oficina Europea de Patents, està per davant de països com Alemanya o el Regne Unit. L’equip d’À Punt ha visitat una empresa alacantina fundada per dues enginyeres químiques, que han patentat diferents sistemes per a reciclar envasos multicapa, com els tetrabrics.

Al Parc Científic d'Alacant trobem Fych Tecnologies, una empresa fundada per Andrea Cabanes i Oxana Horovitska, dues enginyeres químiques que han patentat una tecnologia puntera per a reciclar els components dels envasos plàstics. Andrea Cabanes, fundadora i gerent de l’empresa, declara que “hui en dia hi ha un progrés i hi ha més dones en les enginyeries. El repte al qual t’enfrontes és el finançament, tot i que és un problema generalitzat”.

A l’empresa han desenvolupat un sistema per a separar l'alumini i el polietilé dels tetrabrics sense usar reactius perillosos. També tenen una patent per a recuperar plàstics nets seguint un procés per a reciclar i destintar articles tan acolorits com una bossa de papes. José Antonio Pérez, cap de planta de Fych Technologies, comenta que “molts productes tenen alumini, plàstic i tintes, nosaltres el que fem és que ho separem i es pot reutilitzar”.

També et pot interessar

stats