Espanya exigirà una prova diagnòstica negativa als viatgers que entren des de França per via terrestre

La mesura s'ha aprovat per ser "urgent i necessària" davant de la situació epidemiològica actual.

França coronavirus
Laboratori instal·lat fora d'una farmàcia a París, que ofereix una prova de Covid gratuïta / Mohammed Badra (Efe)

El govern espanyol ha decidit ampliar el requisit de presentar una prova diagnòstica del coronavirus negativa als ciutadans francesos procedents de zones de risc per via terrestre, com ja es fa amb els que arriben en avió o vaixell. La prova, que no ha de ser necessàriament una PCR, ha d'estar realitzada 72 hores abans de l'entrada al territori espanyol.

Les úniques persones que no han de presentar aquesta prova són les menors de sis anys, les que siguen treballadores transfrontereres, les que resideixen en una zona fronterera (d'un radi de 30 quilòmetres des del seu lloc de residència) i els camioners i camioneres en l'exercici de la seua activitat professionals.

Aquest canvi el recull una orde del Ministeri de Sanitat publicada aquest dissabte en el Butlletí Oficial de l'Estat, que qualifica la mesura d'"urgent i necessària" davant la situació epidemiològica per a evitar la transmissió "del coronavirus i les seues variants" al territori espanyol.

La mesura entrarà en vigor tres dies després de la publicació, és a dir, el pròxim dimarts, i es mantindrà fins que el govern estatal declare la finalització de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19.

Test negatiu i quarantena de 10 dies per passar de França a Alemanya

La decisió d'Espanya arriba l'endemà que l'Institut alemany Robert Koch, especialitzat en malalties infeccioses, haja decretat tot França, inclosos els territoris d'ultramar, com a àrea d'alt risc de contagi. Eixa nova catalogació té conseqüències directes en la política de mobilitat. A partir de demà, diumenge 28 de març, els francesos que viatgen a Alemanya hauran de dur un test negatiu i fer 10 dies de quarantena. 

A França, els indicadors de la crisi sanitària fa setmanes que evolucionen negativament. Ahir hi va haver 41.869 positius i 63 morts. On la situació és més preocupant és en els hospitals de la regió de París, amb  les unitats de cures intensives a les portes del col·lapse. De fet, es manté el pont aeri per a desviar malalts a altres zones del país menys saturades.

El personal sanitari reclama al president Emmanuel Macron mesures més contundents i ja són moltes les veus que demanen un confinament com el de la primera onada. Macron no es tanca en banda a noves restriccions, però es nega a admetre que s'haja arribat a la situació actual per no haver decretat un confinament total el mes de gener, que és el que argumenten des de l'oposició. 

 En la compareixença posterior a la cimera de caps d'estat i de govern de la Unió Europea, els periodistes van insistir perquè seguira els passos de la cancellera alemanya Angela Merkel i demanara disculpes a la població. El president Macron diu que no té motius per a penedir-se de cap de les mesures que ha pres. 

També et pot interessar

stats