Espanya dedica 3.000 euros per habitant a despesa sanitària

Ha crescut un 2,3% en un any, però està lluny de la mitjana de l'OCDE, que se situa en 3.616 euros.

L'OCDE proposa una sèrie de mesures per a millorar diversos aspectes sanitaris
L'OCDE proposa una sèrie de mesures per a millorar diversos aspectes sanitaris / Europa Press

Espanya dedica 3.002,73 euros per càpita en despesa sanitària, davant dels 2.935,15 euros del 2017. Això suposa una pujada del 2,3 per cent, segons calcula l'informe dut a terme per l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE). Malgrat aquest increment, Espanya se situa lluny de la mitjana de l'OCDE en inversió per persona en Sanitat, que està en 3.616 euros.

Segons aquestes dades, Espanya destina a despesa sanitària el 8,9 per cent del PIB, tenint en compte tant la inversió pública com la privada. L'informe apunta, no obstant això, que els Estats Units són el país que més ha dedicat a assistència sanitària el 2018, l'equivalent al 16,9 per cent del PIB, per damunt de Suïssa (12,2%). Alemanya, França, Suïssa i el Japó hi van destinar prop de l'11 per cent del PIB

Àrees per a millorar: més genèrics i més tasques per a infermers

A més d'analitzar la situació actual en salut, l'OCDE també proposa una sèrie de mesures per a millorar diversos aspectes sanitaris. Per exemple, aposten per augmentar l'ús de genèrics, una proposta que "podria reduir la despesa significativament". Els genèrics només representen aproximadament la meitat del volum de productes farmacèutics que es venen als països de l'OCDE, segons arrepleguen.

També proposen "desplaçar" algunes tasques que exerceixen els metges cap als infermers i altres professionals sanitaris per a "alleujar les pressions de costos i millorar l'eficiència".

Segons les noves previsions de l'OCDE, a Espanya, es preveu que la despesa sanitària creixerà un 9,9 per cent els pròxims 15 anys.

També et pot interessar

stats