S’esgoten en minuts les places per a les proves de certificació de valencià del torn lliure a les EOI

La rapidesa amb què s’ha sobrepassat el límit de cites disponibles ha causat desconcert entre alguns usuaris

Entrada de l’Escola Oficial d’Idiomes de València
Entrada de l’Escola Oficial d’Idiomes València-Saïdia / À Punt NTC

Les places disponibles per a les proves de certificació de valencià del torn lliure de les EOI valencianes s’han esgotat aquest dijous pocs minuts després que s’obrira el termini per a demanar cita prèvia.

La rapidesa amb què s’ha sobrepassat el límit de cites disponibles per a aquesta convocatòria ha generat perplexitat entre alguns usuaris que així ho han manifestat a través de les xarxes socials.

El termini per a demanar cita prèvia per a matricular-se en les proves de certificació dels nivells B2, C1 i C2 començava aquest dijous a les 12:00 h. Però moltes persones no l’han poguda aconseguir perquè, tot i haver-hi entrat a les 12:00 h i pocs minuts, el web de la Generalitat mostrava aquest missatge informant que ja no quedaven cites:

Missatge del web de la Generalitat habilitat per a demanar cita prèvia per a les proves de certificació de Valencià del torn lliure
Missatge del web de la Generalitat habilitat per a demanar cita prèvia per a les proves de certificació de Valencià del torn lliure / À Punt NTC

Un missatge que es repetia en els tres nivells oferits: B1, C1 i C2

La Conselleria d'Educació, davant d'aquest desconcert, ha informat que el nombre de places oferit era limitat. L’explicació oferida per la xarxa d’EOI de la Comunitat Valenciana és que la normativa estableix que les correccions d'aquests exàmens només les poden realitzar el personal de les mateixes EOI, fet pel qual s’ha d’establir un nombre limitat de places que es poden oferir, “ajustat al nombre de professors que faran les correccions”. 

Així, en aquesta convocatòria hi havia 850 places, però com que l'alumnat oficial de les EOI que està matriculat en un curs de certificació té plaça garantida per a aquestes proves, les places que s'ofereixen per al torn lliure són les sobrants “fins a completar un contingent d'exàmens elevat per cada corrector”, ha afirmat l’administració.

No obstant això, des de la Generalitat han recordat als interessats i interessades que també es poden obtindre les certificacions de nivell de valencià a través de les proves de la JQCV i de CIEACOVA.

També et pot interessar

stats