S'obri el termini per a inscriure’s en les proves de certificació de les Escoles Oficials d'Idiomes

Les que corresponen a anglés i valencià tindran torns de matriculació específics el 28 i 29 de febrer, respectivament, fins a esgotar places

Escola Oficial d'Idiomes de Castelló de la Plana
Escola Oficial d'Idiomes de Castelló de la Plana / 'À Punt NTC'
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
18 de febrer 2024 - 22:31 Actualitzat: 19 de febrer 2024 - 11:26

Les inscripcions i la formalització telemàtica de la matrícula per a les proves unificades de certificació (PUC) de l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) de tots els idiomes excepte valencià i anglés es poden fer a partir d’aquest dilluns a les 10:00 h. El termini romandrà obert fins a les 23:59 h del 23 de febrer, segons es va publicar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) dijous. En relació amb les proves d’anglés i valencià, hi haurà un torn de matriculació específic els dies 28 i 29 de febrer, respectivament, durant 24 hores o fins que s’esgote el nombre de places oferides. 

Les PUC de les EOI de la Comunitat Valenciana permeten obtindre un certificat oficial reconegut en tot l’Estat espanyol en els nivells B1, B2, C1 i C2, que estableix el Marc Comú de Referència Europeu (MCRE).  

Enguany es convoquen en tretze de les dèsset llengües oferides en la xarxa d’Escoles Oficials d’Idiomes del sistema educatiu valencià: alemany (B1, B2, C1); anglés (B1, B2, C1, C2); àrab (B1); espanyol com a llengua estrangera (B1, B2, C1, C2); francés (B1, B2, C1, C2); italià (B1, B2, C1, C2); japonés (B1); portugués (B1, B2, C1); rus (B1); valencià (B1, B2, C1, C2); xinés (B1); basc (B2) i grec (B2). Les proves de certificació consten de cinc activitats de llengua: comprensió escrita; comprensió oral; producció i coproducció escrita; mediació escrita i oral i producció i coproducció oral.

La Conselleria d’Educació destaca la importància de recordar que, per a poder inscriure’s, és requisit necessari tindre mínim setze anys ja complits l’any natural en què se celebrarà la prova. 

Terminis

Els llistats provisionals de persones admeses i excloses es publicaran el 21 de març i la convocatòria estableix, a més, un període d’al·legacions que finalitzarà el 27 de març.

Cada EOI establirà i publicarà en la seua pàgina web el calendari de la part oral de les proves abans del 15 de maig amb la possibilitat de realitzar-les abans de les proves escrites, però sempre a partir del 29 de maig.

La convocatòria ordinària dels exàmens de la part escrita serà des del 3 fins al 18 de juny, mentre que entre el 3 i l’11 de setembre tindran lloc les proves de la convocatòria extraordinària.

Les dates de realització de les proves escrites i les dates i requisits d’inscripció i matrícula es poden consultar tant en el portal web de les EOI com en el web d’Educació.

Des de la Conselleria d'Educació recomanen a les persones aspirants que consulten les pàgines web de les EOI per a obtindre informació actualitzada sobre els horaris o possibles incidències relatives a les proves.

Practica valencià per a les proves

Una manera de preparar-se les proves de certificació de valencià és aprofitar els recursos d'Apunts de llengua. En aquesta plataforma d'À Punt Mèdia, s'ofereix un ampli recull de contingut audiovisual (fragments de programes, documentals, recitals, literaris...) amb què practicar la nostra llengua segons els diferents nivells del Marc Comú de Referència Europeu.

També et pot interessar

stats