Escoles que Alimenten treballa per implantar un model més saludable als col·legis

Afirmen que a la majoria dels centres s’abusa dels productes processats, i que està en la mà de les famílies i les directives canviar-ho

Saben el que mengen els seus fills i filles a l'escola? / À Punt NTC

La Plataforma Escoles que Alimenten, integrada per diverses associacions alimentàries, asseguren que en la majoria dels col·legis s'abusa dels productes processats, i per això han fet una campanya d'impacte per a conscienciar la comunitat educativa donant-los a tastar el que mengen les criatures cada dia. A priori, el menú que menjaran sembla apetible, però a molts els canvia la cara quan els posen davant la safata. 

Amb aquesta iniciativa, Escoles que Alimenten pretén conscienciar les famílies per a influir en el sistema alimentari dels centres. Marta Herrera, integrant de la plataforma, diu que un de cada tres xiquets i xiquetes tenen problemes d'obesitat i sobrepés, i que les famílies tenen més a dir en l’alimentació dels menjadors del que s’imaginen. “Podem exigir que s’incorporen criteris alimentaris i un altre tipus de menjar”, assegura. 

Apostar per productes de proximitat, frescos, ecològics i de temporada, perquè als centres també s'adquirisquen valors alimentaris. Un canvi de sistema que comença per tindre cuina pròpia i la voluntat per a adaptar els menús. El primer requisit es compleix en el 35% dels col·legis, afirma Herrera, i això permet a les famílies implantar aquest model d’una manera més fàcil. 

La campanya s’ha llançat ara perquè és en l'últim consell escolar de juny quan famílies i equip directiu trien el model alimentari del curs següent. I Herrera els convida a reflexionar: "Els nostres fills i filles no poden escollir entre les dues safates, però, per quina safata hem de lluitar?"

També et pot interessar

stats