Entra en emergència el sistema Marina Alta de la conca del Xúquer

L'últim informe de sequera de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer eleva l'alerta davant l'escassetat d'aigua en les comarques valencianes

Imatge del riu Gorgos, a la Marina Alta
Imatge del riu Gorgos, a la Marina Alta / Robert5321

La Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) ha anunciat aquest dimarts que el sistema Marina Alta entra en emergència per escassetat. La decisió eleva a tres els sistemes de la demarcació del principal riu valencià que hi ha en situació d'alerta davant la sequera, comptant amb Palància - Les Valls i Sénia-Maestrat.

Les pluges que en les últimes setmanes han agranat part de la península han arribat molt afeblides a les comarques valencianes i no han ajudat a revertir la manca d'aigua. Segons l'últim informe de la CHX, fet públic aquest dimarts, continuen en prealerta els sistemes Millars - Plana de Castelló, Serpis, Marina Baixa i Vinalopó-Alacantí.

L'organisme regulador de la conca del Xúquer manté en situació de sequera prolongada els sistemes Baix Túria, Magre, Palància - Les Valls, Marina Alta i Millars - Plana de Castelló.

Per acabar, tota la zona central de la conca, el Túria i el Xúquer està en situació de normalitat gràcies al fet que els embassaments més grans, Alarcón, Contreras i Tous, guarden encara les reserves de les precipitacions extraordinàries de fa tres anys. Però, si no plou durant la primavera, els sistemes que estan en emergència hauran d'aplicar restriccions, almenys per al reg. De moment, no està damunt de la taula cap limitació per a consum humà.

També et pot interessar

stats