Enlaire la continuïtat d'Uber i Cabify a Barcelona per l'obligatorietat de precontractar

Els taxistes voten aquest dimecres si accepten una hora de precontractació per als VTC.

Enlaire la continuïtat d\'Uber i Cabify a Barcelona per l\'obligatorietat de precontractar
Enlaire la continuïtat d'Uber i Cabify a Barcelona per l'obligatorietat de precontractar

Representants del sector dels vehicles  VTC han deixat enlaire la continuïtat d'Uber i Cabify a Barcelona per la possible aprovació del decret llei de la Generalitat de Catalunya que obligarà a precontractar aquest tipus de serveis amb 15 minuts mínims d'antelació.

"Desafortunadament, la Generalitat ha cedit al xantatge del taxi i hem decidit prendre mesures perquè ens han imposat el decret", ha assegurat el president de la patronal Unauto VTC a Catalunya, Josep Maria Goñi. Així mateix, ha explicat que les condicions que imposa el govern català "obliguen al tancament d'aquestes empreses".

Durant la vesprada d'aquest dimarts, Calvet s'ha reunit separadament amb representants de taxistes i de vehicles VTC per a abordar la norma en què treballa l’executiu per a regular l'activitat de plataformes com Uber i Cabify.

Els taxistes voten si accepten una hora de precontractació per als VTC

Els taxistes de Barcelona voten aquest dimecres si accepten la nova proposta de la Generalitat que, segons han detallat, consisteix a incrementar fins a una hora el temps de precontractació obligatòria per als serveis d'un vehicle de lloguer amb conductor (VTC).

El portaveu d'Élite Taxi, Alberto Álvarez, ha explicat que el govern català els ha plantejat que en el decret llei de la Generalitat de Catalunya continuarà constant l'obligació de precontractar els serveis de VTC amb una antelació mínima de 15 minuts. Així mateix, s'habilitarà a l’àrea metropolitana de Barcelona perquè amplie el període a una hora, amb un mecanisme que no es puga impugnar.

També et pot interessar

stats