Les empreses i les mútues podran vacunar

La Seguretat Social ultima un conveni de col·laboració amb la Fundació CEOE i amb les mútues d'accidents de treball

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, durant la comissió parlamentària del Pacte de Toledo
El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, durant la comissió parlamentària del Pacte de Toledo / Mariscal (Efe)

El govern espanyol obri la porta a la col·laboració privada en el procés de vacunació. La Seguretat Social ultima un conveni de col·laboració amb la Fundació CEOE i amb les mútues d'accidents de treball per a posar les capacitats logístiques i el personal sanitari d'aquestes últimes a la disposició de les comunitats autònomes per a vacunar durant els pròxims mesos. Així ho ha explicat aquest dilluns el ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, en una entrevista en Antena 3, en la qual ha assegurat que les mútues d'accidents de treball "tenen personal sanitari i locals que podrien posar-se a la disposició de les autoritats sanitàries de les comunitats autònomes si així ho consideren convenient".

El ministre ha afegit que aquesta possibilitat de col·laborar en el procés de vacunació "podria ser fins i tot vinculat a l'àmbit empresarial". Durant l'entrevista, Escrivá ha considerat que la compra centralitzada de vacunes funciona bé i ha descartat que hi haja un problema de finançament ni un retard en la vacunació, ja que "el calendari que ens porta a aquest 70% durant l'estiu es complirà", ha dit, i "és irresponsable traure aquests temes i insuflar incertesa a la població".

Els ERTO bonificaran les empreses que tornen a l'activitat

Sobre la prorroga dels ERTO, el ministre ha reiterat l'anunci que va fer fa uns dies la titular de Treball, Yolanda Díaz, en què va deixar clar que aquest instrument es tornaria a prorrogar més enllà del 31 de maig. I ha afegit que l'accent en aquesta nova ampliació ha d'estar en la incorporació, és a dir, a bonificar més les empreses pels treballadors que tornen a l'activitat.

També et pot interessar

stats