Díaz anuncia la voluntat de prorrogar els ERTO més enllà del 31 de maig

La ministra de Treball i vicepresidenta tercera explica que en breu s'obrirà la negociació per a ampliar aquesta ferramenta

Persones entrant en una oficina de treball, en una imatge d'arxiu
Persones entrant en una oficina del Servef, en una imatge d'arxiu.

Els ERTO són un dels instruments estrela a nivell laboral de la pandèmia. Per a evitar la pèrdua massiva de llocs de treball com a conseqüència de la parada econòmica durant els mesos de pandèmia, el govern espanyol, la patronal i els sindicats acordaren al març de 2020 facilitar ajustos temporals en unes condicions específiques. Aquest instrument s'ha anat prorrogant. Ara, la ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha anunciat la voluntat del govern d'ampliar els ERTO una altra vegada, en aquest cas més enllà del 31 de maig, l'última data pactada.

La també vicepresidenta tercera ha deixat clar que en breu convocarà la taula de negociació amb la patronal i els sindicats. Díaz ha destacat, durant la seua intervenció en l'acte de lliurament dels premis de la Confederació Espanyola de la Xicoteta i Mitjana Empresa (Cepyme), que els treballadors de les pimes han sigut dels principals beneficiaris dels ERTO, un "mecanisme contrastat en la seua utilitat i que ha de continuar exercint la seua protecció".

Per la seua banda, la vicepresidenta segona i ministra d'Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, ha apuntat aquesta setmana que en la nova pròrroga dels ERTO haurien d'"ajustar-se els paràmetres" per a "estimular la reactivació", és a dir, tornar a un esquema que bonifique més les empreses pels treballadors que reincorporen d'un ERTO.

Actualment hi ha 750.000 treballadors espanyols immersos en un ERTO. A la Comunitat Valenciana, el sector serveis (el més colpejat per les fortes restriccions al turisme i la restauració) ha acumulat huit de cada deu ERTO.

També et pot interessar

stats