Empresaris i treballadors xinesos a la Comunitat Valenciana guarden quarantena voluntària

L'Associació d'Empresaris Xina-València demana confiança perquè estan seguint les mesures preventives pel coronavirus.

La majoria dels importadors xineos estan concentrats en un polígon de Manises
La majoria dels importadors xineos estan concentrats en un polígon de Manises / Arxiu (Google Maps)

Empresaris i treballadors xinesos que viuen a la Comunitat Valenciana i que ja han tornat del seu país després de la celebració de l'Any Nou xinés guarden quarantena voluntària a casa per a evitar “problemes a Espanya”. Així, demanen confiança perquè estan seguint les mesures preventives oportunes pel coronavirus.

El president de l'Associació d'Empresaris Xina-València, Fernando Zhou, ha assegurat que els empresaris que han tornat del seu país s'aïllen de manera voluntària als seus habitatges “per seguretat”. En el seu cas concret, fa 12 dies que està aïllat i al final d'aquesta setmana ja podrà eixir al carrer. “No volem que hi haja problemes a Espanya i per això, quan tornem, ens quedem dues setmanes a casa”.

D'altra banda, Zhou assegura que el govern xinés està gestionant bé la crisi pel coronavirus, ja que, segons ell, “ha prohibit l'entrada i l’eixida de Wuhan, i ha construït un hospital”.

“Volem que no hi haja més afectats, que no seguisca el coronavirus”, assegura aquest empresari establit a València des de fa 24 anys, que demana confiança als espanyols i que estiguen tranquils.

Els importadors estan treballant amb les existències que tenien

Amb 60 socis a València i 300 a tota la Comunitat Valenciana, l'associació compta amb negocis de telefonies, perruqueries, majoristes, comerç al detall i restauració, que han resultat afectats de manera desigual per les conseqüències del virus.

Els importadors, la majoria concentrats en un polígon de Manises, sí que s'han vist afectats pel tancament de fàbriques a la Xina i estan treballant amb les existències que tenien.

També et pot interessar

stats