Els empresaris de la Marina Alta busquen cambrers i no en troben

Mentre alguns empresaris diuen que el personal es queixa massa, els representants sindicals denuncien que a molts cambrers els demanen funcions que no els corresponen

Falten cambrers a la Marina Alta / À Punt NTC
Manel Biosca
César Rodríguez
02 de juliol 2021 - 20:17

Els empresaris de la restauració i els bars de la Marina Alta busquen cambrers i segons indiquen en arribar la temporada turística no en troben. Una circumstància que contrasta amb el fet que vora 3.000 treballadores i treballadors del sector estan a l'atur a la comarca.

Luigi Giordano, empresari de la restauració que regenta una pizzeria i una gelateria a la zona del port de Dénia ha explicat a À Punt que necessita cinc cambrers, però tots els candidats i candidates que han passat pel negoci no tenen experiència, a més els sembla molt dur el treball i acaben anant-se’n.

És una queixa generalitzada en el sector i en altres comarques. Es presenten ofertes fins i tot a través de xarxes socials i no només es busquen cambrers, també fan falta cuiners i ajudants de cuina. Una realitat que contrasta amb la situació per la qual vora 6.000 treballadors del sector estan a l'atur al sud de la Comunitat Valenciana, dels quals 3.000 són de la comarca de la Marina Alta.

D'altres empresaris consultats, com és el cas de Paco Ortiz, propietari d'un bar, consideren que és molt important "cuidar els empleats". Ell ho fa i no té cap problema. D’altra banda, els representants sindicals denuncien que molts cambrers fan funcions que no els corresponen per conveni. Una nòmina de jornada completa d'un cambrer o cambrera, segons el conveni, està al voltant dels 1.600 euros mensuals. 

Manuel Ramón, responsable de Turisme i Hoteleria de la UGT a Alacant, ha explicat que “un dels problemes és que es contracta a temps parcial i no es respecten les condicions del conveni d’hoteleria”. Un total de 60.000 treballadors estan adscrits a aquest conveni a les comarques del sud.

També et pot interessar

stats