Empleats de Facebook tingueren accés a 600 milions de contrasenyes d’usuaris

La companyia s’ha vist involucrada últimament en nombrosos escàndols relacionats amb la privacitat de dades.

Empleats de Facebook tingueren accés a 600 milions de contrasenyes d’usuaris
Empleats de Facebook tingueren accés a 600 milions de contrasenyes d’usuaris

Desenes de milers de treballadors de Facebook van tindre accés a les contrasenyes sense encriptar de 600 milions de comptes d’usuaris. Les dades les havia emmagatzemat durant anys l’empresa Menlo Park sense estar protegides per un sistema d’encriptació, que és com habitualment es du a terme la gestió de les contrasenyes en la indústria tecnològica. Això significa que qualsevol persona amb accés podia llegir-les.

El primer a revelar aquest error de privacitat va ser el periodista especialitzat en ciberseguretat Brian Krebs, i va ser la xarxa social mateix la que posteriorment ho va corroborar en una entrada en el seu blog oficial.

“Com a part de les nostres rutines de seguretat, al gener vam veure que algunes contrasenyes s’havien emmagatzemat en un format que permetia que foren llegides en els nostres sistemes interns”, va apuntar el vicepresident de Facebook per a Seguretat i privacitat, Pedro Canahuati.

“Ens va cridar l’atenció perquè els nostres sistemes de connexió als comptes no estan dissenyats per a emmascarar les contrasenyes mitjançant tècniques que n’impossibiliten la lectura. Hem solucionat el problema i com a mesura de precaució ho notificarem a tots els afectats”, va afegir.

Facebook té una base d’usuaris de 2.700 milions de tot el món, de manera que els potencials 600 milions d’afectats constitueixen una part important dels internautes que es connecten a la xarxa social, les contrasenyes dels quals podrien haver estat exposades des de 2012.

La companyia que dirigeix Mark Zuckerberg s’ha vist involucrada durant els últims mesos en multitud d’escàndols relacionats amb la gestió de la privacitat de les dades dels usuaris, que han afectat considerablement la seua imatge pública.

La major polèmica a la que va fer front la xarxa social va ser el març de l’any passat, quan es va desvelar que la consultora britànica Cambridge Analytica va utilitzar una aplicació per a recopilar milions de dades d’internautes de la plataforma sense el seu consentiment i amb finalitats polítiques.

L’empresa va utilitzar les dades de la plataforma per a elaborar perfils psicològics de votants, que suposadament van vendre a la campanya de l’actual president estatunidenc, Donald Trump, durant les eleccions de 2016.

Més endavant, a l’octubre, Facebook va admetre que pirates informàtics van robar dades personals de 30 milions de comptes.

També et pot interessar

stats