Emergències mobilitza 230 bombers i huit mitjans aeris en l'extinció de 13 incendis forestals

La gran majoria, produïts a les comarques del sud, ja estan controlats 

Incendis forestals
Imatge d'arxiu d'un bomber treballant en un incendi forestal / Consorci Provincial de Bombers de València

La jornada d’aquest dijous ha sigut molt intensa per als efectius de bombers. Els llamps ocasionats per les tempestes aïllades han causat conats d’incendi en diversos punts de la Comunitat Valenciana. El Centre de Coordinació d'Emergències ha mobilitzat més de 230 efectius de bombers i 8 mitjans aeris del Consorci Provincial de Bombers de València, del Consorci Provincial de Castelló i del Servei de Bombers i Bomberes Forestals de la Generalitat Valenciana en l'extinció de 13 incendis.

Un dels que més atenció ha necessitat ha sigut l'iniciat a la Norieta de Xella (Canal de Navarrés), on pareixia que les flames d’aquest migdia s’havien sufocat, però han ressorgit nous focus que han obligat a mobilitzar diversos mitjans. 

Sobretot, hi ha hagut alertes per incendi forestal a les comarques del sud. Bocairent (Vall d’Albaida), o Sella i Relleu (Marina Baixa), a Pego (Marina Alta), a la Cova del Pilar d’Aiora (la Vall de Cofrents), a Villena (l’Alt Vinalopó) i Petrer (Vinalopó Mitjà). Afortunadament, tots s’han declarat extingits poques hores després.

Tot apunta que els pròxims dies, la Comunitat Valenciana continuarà en alerta amb jornades de calor extrema, rematades per nits sufocants, per damunt dels 26 °C, batent els rècords d'un mes de juliol.

També et pot interessar

stats