Elx repoblarà el palmerar després de perdre 2.000 exemplars en dos anys

L’Ajuntament ha explicat que més del 70% de les palmeres les han retirades per plagues

Una panoràmica del palmerar
Una panoràmica del palmerar / Ajuntament d'Elx

L'Ajuntament d'Elx plantarà en els pròxims anys més de 2.000 palmeres per a regenerar el palmerar il·licità, patrimoni de la humanitat reconegut per la Unesco, després d'haver retirat 2.200 exemplars en els últims dos anys, principalment per la plaga del morrut.

La campanya de repoblació de palmeres, que pretén garantir-ne el futur, començarà a la primavera i es prioritzaran els horts més envellits o que hagen patit majors pèrdues d'exemplars, com és el cas del voltant del pantà, la Universitat Miguel Hernández (UMH), els voltants de l'Hospital General i els que confronten amb el vessant del riu Vinalopó.

El regidor del palmerar, Héctor Díez, ha explicat que la reforestació es durà a terme amb mitjans propis a través de la brigada municipal de parcs i jardins, però a més es posaran en marxa jornades de repoblació els caps de setmana per a implicar la ciutadania i els col·lectius que promouen la defensa del palmerar.

En roda de premsa, Díez ha concretat que el 73% de les palmeres les han retirades per plagues, el 17% per la presència nul·la de vida en el tronc, el 7% per risc de caiguda i el 3% per caigudes. "No podem oblidar que el nostre palmerar és un ens que està viu i pateix amb el pas del temps malalties i està sotmés a plagues", ha afirmat.

També et pot interessar

stats