Les Corts aprova una llei de protecció del Palmerar d'Elx

La norma pretén incrementar la protecció d'aquest espai que és patrimoni de la humanitat i hi frena l'especulació immobiliària

Una panoràmica del parmerar
Una panoràmica del palmerar / Ajuntament d'Elx

Les Corts han aprovat aquest dijous la llei de protecció del Palmerar d'Elx (Baix Vinalopó), el major palmerar d'Europa. La reforma pretén incrementar la protecció d'aquest espai que és patrimoni de la humanitat des de l'any 2000 (un dels tres que té la localitat del Vinalopó), i garantir-ne així la supervivència.

"El més important per als il·licitans, per als valencians i valencianes és garantir que el Palmerar puga seguir viu, mantindre el seu estat de conservació actual i inclús recuperar-hi presència", ha dit l'alcalde d'Elx, Carlos González.

Als carrers d'Elx ho han celebrat perquè diversos col·lectius demanaven des de fa dècades més protecció, que torne a estar viu i que s'hi recupere l'ús agrícola. "I que se puguen plantar tot tipus d'espècies i arbres, i que siga el que diu el patrimoni de la humanitat que és: una pervivència de la cultura de l'oasi", ha remarcat José Antonio Pascual, vicepresident de l'associació d'arquitectes Ruskin Cofee.

La llei protegeix camps i aquells oficis vinculats a la protecció de les palmeres, la palma i els dàtils. Entre les esmenes presentades per diferents col·lectius a Elx durant la tramitació de la llei està que es frene l'especulació immobiliària i no es puga construir dins els horts de palmeres.

També et pot interessar

stats