Elx demana que es revise la seua situació per a passar a la fase 1

Els seus departaments de salut tenen una reduïda taxa de contagis i les xifres més baixes en mortalitat.

L'alcalde Carlos González ha demanat una explicació perquè no avancen cap a la fase 1 de la desescalada
L'alcalde Carlos González ha demanat una explicació perquè no avancen cap a la fase 1 de la desescalada / @ajuntamentelx.

L'alcalde d'Elx, Carlos González, ha demanat a la consellera de Sanitat, Ana Barceló, que sol·licite al Ministeri la revisió de la situació dels dos departaments de salut del municipi i una explicació de les causes que han motivat que no avancen cap a la fase 1 de la desescalada.

González ha mantingut aquest dilluns una trobada amb Barceló, a qui va demanar una reunió urgent quan es va saber quines àrees sanitàries passaven a la fase 1 aquest dilluns. L'alcalde ha dit que existeixen conclusions "clares" i que les dades sanitàries valencianes són "indubtablement positives".

L'alcalde ha assenyalat que els departaments de l'Hospital General d'Elx i el d'Elx-Crevillent ocupen els llocs 15 i 23 en el conjunt dels 24 departaments de la Comunitat Valenciana en taxa de contagis. I quant a la taxa de mortalitat, són els dos que registren les xifres més baixes, amb dotze i huit defuncions, respectivament.

González ha sostingut que entrar en la fase 1 de la desescalada és fonamental per dues qüestions: "L'anímica i l'econòmica". No obstant això, l'alcalde ha volgut donar un toc d'atenció al conjunt de la població, després que en els últims dies s'han donat "símptomes de relaxació" en el manteniment del distanciament.

També et pot interessar

stats