Elx comptarà amb un hort terapèutic per als pacients de salut mental

Disposarà també d'una àmplia zona d'esplai, que inclou taules de pícnic i gespa artificial per fer activitats de relaxació i exercici físic

Una de les parcel·les que l'Ajuntament cedirà per a les unitats de Salut Mental
Una de les parcel·les que l'Ajuntament cedirà per a les unitats de Salut Mental / Ajuntament d'Elx

L'Ajuntament d'Elx (Baix Vinalopó) ha cedit una parcel·la a l'Hospital General per a posar en marxa un hort terapèutic per a pacients de salut mental, un projecte que s'impulsa perquè treballen en activitats relacionades amb l'oci, l'esport i el temps lliure com a part fonamental del programa integral de rehabilitació.

L'alcalde d'Elx, Pablo Ruz, ha acudit, al costat de l'edil de Sanitat, Inma Mora, a l'espai on es desenvoluparà pròximament esta actuació. Ruz ha agraït tant a Espais Verds com a l'Hospital General el treball, i ha assegurat que “això serà una història d'èxit en un hort històric i a l'espera que siga no només per al gaudi dels mateixos usuaris, sinó també dels pacients”.

L'àrea assignada es troba a l'aire lliure en un terreny municipal de l’Hort de Dins, un enclavament que compta amb una superfície de 325 metres quadrats de plantació, segons fonts municipals. Com és un entorn de cultiu de plantes i hortalisses, l'hort terapèutic disposarà d'una àmplia zona d'esplai, que inclou taules de pícnic, gespa artificial per fer activitats de relaxació i exercici físic, i arbres generadors d'ombra.

A més, està situat enfront de la unitat d'Hospitalització Psiquiàtrica i està destinat a usuaris dels diferents centres de Salut Mental del departament de salut d'Elx-Hospital General: Hospitalització Psiquiàtrica, hospital de dia de Psiquiatria, dispositiu comunitari Infanto-adolescent i unitats de Salut Mental dels centres de salut d’Altabix i Raval.

També et pot interessar

stats