Les elevades temperatures de l’estiu obliguen a replantejar el turisme

Algunes asseguradores inclouen la calor extrema com a motiu per a tornar els diners

Platja de Benidorm (Marina Baixa) / À Punt NTC

L’oratge que ens pot tocar durant les vacances és determinant per a tindre un bon record i, davant de l’augment de fenòmens meteorològics extrems, com ara onades de calor i les precipitacions torrencials que està deixant el canvi climàtic, algunes companyies asseguradores han començat a incloure clàusules relacionades amb l’oratge.

Per exemple, al Regne Unit la companyia asseguradora Sensible Weather ofereix tornar els diners del viatge si se superen els 40 graus durant diversos dies de l’estada, per considerar que és una temperatura que no permet gaudir al cent per cent dels dies de vacances. 

Cada dia l’oratge és més imprevisible i no es pot saber amb seguretat què trobarem en el destí vacacional. Per això les companyies asseguradores comencen a tindre aquest factor en compte en els paquets, explica el gerent de l’agència de viatges Manolo Travel, Manuel León. Un exemple són els recents incendis de Grècia, que han obligat a evacuar milers de turistes perquè les elevades temperatures i el fum fan difícil passejar i veure els monuments de les ciutats. Segons León, és possible que les asseguradores espanyoles ja estiguen estudiant la possibilitat d’incloure les temperatures molt elevades o altres fenòmens meteorològics adversos, en previsió que l’oratge siga cada dia més imprevisible i extrem. 

A la Comunitat Valenciana el canvi climàtic encara no fa que baixe la demanda, però cal ser previsors i adaptar-se a les elevades temperatures de l’estiu. El president d’Hosbec, Fede Fuster, va explicar en el programa d’À Punt Podríem fer-ho millor, que cal anar fixant-se en altres països i zones del món on tradicionalment han tingut temperatures més elevades, per a veure com han plantejat el model turístic, ja que sembla clar que anem cap a uns estius cada vegada més càlids. Una opció –apunta– podria ser traslladar l’oci cap a la nit perquè de dia fa massa calor.  

També et pot interessar

stats