Educació redueix la ràtio màxima en 69 municipis per al curs 2024-2025

Segons s'ha publicat al DOGV, 39 municipis de València, 20 d'Alacant i 10 de Castelló tindran unitats amb una ràtio inferior als 25 alumnes per grup

Un xiquet entra en classe en l'inici del curs escolar en una imatge d'arxiu
Un xiquet entra a classe a l'inici del curs escolar, en una imatge d'arxiu / EFE
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
15 de maig 2024 - 12:23 Actualitzat: 15 de maig 2024 - 19:04

La Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) les ràtios màximes escolars en els municipis per al curs 2024-2025, on destaca la reducció de la ràtio màxima oficial en 69 municipis.

D'estes localitats, 39 pertanyen a la província de València, 20 a la d'Alacant i 10 a la de Castelló. En totes elles es compta amb unitats on la ràtio per a l'alumnat serà inferior a 25, que és el màxim establit.

El procés per a establir les ràtios i reduir-la per davall dels 25 alumnes per grup s'ha fet amb l'objectiu de mantindre el màxim d'unitats i garantir un lloc escolar, tant a l'alumnat que residisca a la localitat com a aquell que s'incorpora de manera tardana al sistema educatiu.

Amb quatre alumnes es mantindran les aules als pobles

El conseller d'Educació, José Antonio Rovira, ha indicat que a municipis amb el risc de despoblament es baixarà la ràtio dels sis alumnes establits ara per a conservar les unitats a quatre, "amb la finalitat de poder mantindre-les".

41.560 xiquets de tres anys

El pròxim curs escolar es matricularan en l'etapa d'infantil de 3 anys els xiquets nascuts el 2021. Segons dades del padró, en eixe any van nàixer 41.560 xiquets a la Comunitat Valenciana.

En educació infantil de 3 anys comptaran amb una ràtio de 20 alumnes per grup 32 municipis i la ràtio serà de 22 alumnes en tres municipis. Finalment, 29 municipis tindran una ràtio de 23 alumnes per grup.

A més, cinc municipis disposen de ràtios reduïdes en unitats d'altres cursos.

Període d'admissió

El període de sol·licitud d'admissió per a les etapes d'educació infantil i primària per al pròxim curs escolar serà del 30 de maig al 6 de juny.

Després de la baremació de les sol·licituds, es publicaran les llistes provisionals l'1 de juliol i les definitives, el 15 de juliol.

D'esta manera, la matrícula telemàtica serà del 15 al 19 de juliol i la presencial, del 15 al 23 de juliol.

L'STEPV critica la falta de diàleg

El Sindicat de Treballadors i Treballadores de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV) ha criticat que la Conselleria d'Educació haja publicat l'orde per la qual s'abaixa la ràtio en infantil tres anys en diverses localitats sense que s'haja negociat prèviament en la taula sectorial, "un fet inèdit", ha assegurat per la vesprada l'organització en un comunicat.

També et pot interessar

stats