Una família denuncia l'oblit del seu fill de quatre anys que va adormir-se en un bus escolar

El conductor va adonar-se de la presència del menut quan va revisar l'autocar de camí a la cotxera i va portar-lo en cotxe al col·legi

Diversos autocars escolars, en una imatge d'arxiu
Diversos autocars escolars, en una imatge d'arxiu / Shutterstock

La inspecció educativa de la Generalitat investiga què ha passat amb exactitud amb un menor de quatre anys que es va adormir en l'autobús de camí a l'escola i després es va quedar allí oblidat. El cas, que publica el diari Levante-EMV aquest dijous i han confirmat a EFE fonts de la Conselleria d'Educació, va passar el 25 de març.

Segons sembla, el xiquet va pujar a l'autocar com cada dia perquè el portara al col·legi públic Sant Àngel de la Guarda de València. Com que estava dormint no va assabentar-se de l'arribada al centre i ningú va adonar-se que continuava en els seients del vehicle quan la resta d'alumnes havien baixat per a anar-se'n a classe. 

Va ser el xòfer, quan ja havia acabat tot el trajecte i estava de camí a les cotxeres de l'empresa propietària del bus, qui va advertir la presència del menut. Immediatament, el va portar ell mateix a l'escola en el seu cotxe particular. La família del menor ha presentat una queixa davant de la inspecció educativa i també a la companyia de transports implicada, Monbus. És la mateixa empresa que va protagonitzar la polèmica per l'embolic originat a principi del curs en el transport escolar, amb múltiples incidències i retards en catorze línies d'autocar que impediren desenes d'alumnes arribar a classe a temps en col·legis ubicats a Torrent, Alzira, Algemesí, Xest, Picassent, València i pedanies com el Saler.

Des d'Educació han confirmat que el xiquet afectat en aquest últim incident es "troba perfectament" i han recordat que "els monitors dels autobusos són contractats per empreses, no per la conselleria".

Consultada per EFE, la Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes de la Província de València (Fampa València) ha assenyalat que l'AMPA del CEIP Sant Àngel de la Guarda els comunica diàriament incidències que "continuen tenint amb el transport escolar, com que arriba tard o només hi ha un autobús". "Ahir van contar que es deixaren un xiquet oblidat en l'autobús i quan anaven de camí a la cotxera s'adonaren que estava dins i el portaren de tornada al col·legi", han conclòs. 

El secretari de l'AMPA del col·legi, Antonio Richart, ha concretat a EFE que els fets es van produir dilluns i ha remarcat que durant tot el curs estan "patint les deficiències del servei d'autobús" adjudicat a Monbus. Al setembre "va haver-hi un canvi en la contracta per part de la conselleria i des d'aleshores tot ha sigut un desgavell, el traspàs no es va fer com devia", ha indicat. Per tot açò han presentat "un munt de queixes" que no han servit de res perquè "tot continua igual". Retards "molt freqüents", "prou rotació de monitors", absència d'autocars i canvi de vehicles per uns altres d'una altra empresa són algunes de les deficiències patides en el servei del transport escolar, que gasten "entre huitanta i cent alumnes" del Sant Àngel de la Guarda, segons Richart. L'AMPA del centre denuncia que s'ha produït un incompliment de contracte i per això entenen que "s'hauria d'anul·lar la contracta".

També et pot interessar

stats