Educació distribueix llibres sobre diversitat sexual a tots els centres educatius de secundària

Es tracta de tres novel·les i dos assajos dirigits a l'alumnat que aborden la diversitat sexual, familiar i de gènere

Els cinc llibres sobre diversitat sexual
Els cinc llibres sobre diversitat sexual / Conselleria d'Educació

La Conselleria d'Educació ha iniciat la distribució de 800 exemplars de llibres sobre temàtiques LGTBI entre els 738 centres de secundària que reben amb fons públics i que integren el sistema educatiu valencià. L'objectiu, diuen, és enriquir les biblioteques escolars i d'aula amb materials bibliogràfics i didàctics que aborden la diversitat sexual, familiar i/o de gènere (DSFG).

En aquest sentit, la directora general d'Innovació Educativa i Ordenació, Reis Gallego, ha destacat que la societat viu “envoltada de diversitat i de diferències” i, per això, a les aules s'ha de valorar i visibilitzar la diversitat "de manera que s'evite l'aparició de prejuís i, en conseqüència, de discriminacions".

La proposta per a animar els centres a incorporar a les seues biblioteques escolars i d'aula llibres amb temàtiques LGTBI s'emmarca en les accions per a implementar en l'àmbit educatiu la llei d'igualtat de les persones LGTBI.

Els cinc llibres triats van dirigits al públic adolescent i estan publicats per editorials valencianes. Es tracta de tres novel·les, dues premiades en certàmens de narrativa juvenil i, una, de recent publicació: El triangle rosa, de Silvestre Vilaplana; Res a amagar, d'Anna Boluda, i No hi havia a València..., de Mercé Climent. Els altres dos títols són assajos sobre sexualitat i diversitat de gènere, la versió ampliada i actualitzada del llibre Què tinc ací baix. Entendre la sexualitat, de Rosa Sanchis i Enric Senabre, i Dibuixant el gènere, de Gerard Coll-Planas i Maria Vidal Agulló.

Aquesta acció es produeix un mes després que el jutjat contenciós administratiu número 1 de Castelló de la Plana alçara una mesura cautelar adoptada per una altra magistrada i sol·licitada per la Fundació Espanyola d'Advocats Cristians que acordava la retirada de 32 llibres de temàtica LGTBI en onze instituts i un centre públic de la ciutat. 

També et pot interessar

stats