Educació crearà el pròxim curs 212 aules gratuïtes d'infantil de dos anys en escoles públiques

Es reduiran les ràtios en infantil de tres anys a 20 o 23 alumnes per aula en els municipis on la natalitat ha baixat

Es reduiran les ràtios en Infantil de tres anys a 20 o 23 alumnes per aula
Es reduiran les ràtios en infantil de tres anys a 20 o 23 alumnes per aula / Europa Press

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha preparat la proposta escolar en infantil i primària per al pròxim curs 2022-2023 que, malgrat la baixada de la natalitat, preveu un augment global de 37 unitats en els centres educatius públics d'aquesta edat.

Destaca, d'una banda, la creació de 212 noves aules gratuïtes d'infantil de dos anys en col·legis públics i, d'altra banda, la reducció de ràtios en infantil de tres anys a 20 o 23 alumnes per aula, com a màxim, en municipis on la natalitat ha baixat de manera més intensa.

Sobre les 212 noves aules gratuïtes de dos anys, la xifra representa incrementar en més de 3.800 l'oferta de places que faciliten la incorporació primerenca al sistema educatiu, ja que totes aquestes aules tenen una ràtio reduïda de 18 alumnes per unitat.

A la província d'Alacant es preveu crear 89 aules d'infantil de dos anys gratuïtes en escoles; a la província de Castelló s'oferiran 36 noves unitats, i seran 87 a la de València. A aquestes places podran optar en l'admissió escolar del pròxim curs 2022-2023 les xiquetes i els xiquets nascuts l'any 2020.

Aquesta ampliació d'aules de dos anys gratuïtes en escoles d'infantil i primària se suma a la universalització de la gratuïtat anunciada fa uns mesos pel conseller Vicent Marzà en el tram de dos anys per al curs que ve, de manera que les aules d'aquestes característiques en les guarderies de zero a tres, independentment de la titularitat, seran totes gratuïtes.

En conseqüència, uns 24.000 alumnes del tram de dos a tres anys tindran plaça gratuïta en aquesta etapa no obligatòria en el curs 2022-2023.

També et pot interessar

stats