Aquest contingut ja no està disponible per veure.

Educació assegura que no es perdrà el curs i que l’alumnat podrà seguir l’aprenentatge via telemàtica

20 min.

De moment no hi ha data fixada per al retorn a les classes. Tot dependrà de com evolucione la situació amb el coronavirus els pròxims dies. Així ho ha assegurat en Les notícies del matí el secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler. “Hi havia dues opcions, posar quinze dies com en altres comunitats autònomes o fer la suspensió temporal d’acord amb com evolucione tot; en la pràctica no hi ha diferència”, ha assegurat.

Sobre si això suposarà la pèrdua del curs per als alumnes, Miquel Soler ha sigut clar: en cap cas suposarà una pèrdua del ritme educatiu i que el que es planteja és que es continue l’aprenentatge via telemàtica. Per a les famílies que no tenen eines tecnològiques a casa, el secretari autonòmic ha explicat que serà cada centre el que plantege com es resol la situació, però ha fet una crida a la solidaritat entre les famílies perquè l’alumnat puga seguir les classes.

Miquel Soler ha avançat que s’estan acabant de redactar instruccions que s’enviaran als centres educatius, tenint en compte en primer lloc la salut, per a veure quins recursos són necessaris als centres, especialment en referència al professorat. També que dimarts que ve, 17 de març, hi ha una reunió entre el Ministeri d’Educació i les comunitats autònomes via telemàtica per a coordinar mesures conjuntes i establir criteris com ara el del calendari de proves.

L’STEPV reclama teletreball

El Sindicat de Treballadors i Treballadores de l’Ensenyament del País Valencià (STEPV) insta els equips directius i el professorat a manifestar rebuig a la decisió de la Conselleria d’Educació que d’anar al centre malgrat la suspensió de l’activitat lectiva a causa del coronavirus.

Segons el sindicat, a banda que no hi ha capacitat ni ordinadors als centres perquè tot el claustre treballe en línia al mateix temps, el professorat pot dur a terme les tasques de docència telemàtica des de casa, i s’han d’evitar les reunions presencials per a previndre contagis.

Escenari incert

Per la seua banda, el president de la Federació de Mares i Pares (Fampa) Castelló Penyagolosa, Pep Albiol, ha explicat en Les Notícies del MatíLes Notícies del Matí, les repercussions que la suspensió de les classes tindrà en l’alumnat, professorat i les famílies. Així, Albiol ha destacat la situació d’incertesa en què es troben les persones afectades després de l’anunci del conseller Marzà.

Segons ha dit, d’una banda, les famílies entenen que davant de la situació d’extensió del Covid-19 es prenguen mesures, però encara estan a l’espera de pròximes mesures per part de la Conselleria d’Educació per a una possible conciliació de la vida laboral i familiar. “Estem en un escenari incert”, ha expressat.

El president de Fampa Castelló també ha dit que la modificació del calendari escolar afecta sobretot els estudiants de batxillerat que al final de curs s’enfronten a les proves d’accés a la universitat (PAU), i queda enlaire com es resoldrà aquesta situació.

Suport per a l’alumnat preuniversitari

Es prestarà especial atenció a l'alumnat que es prepara per a les proves d'accés a la universitat. En aquesta línia, els tutors i les tutores de cada grup d’alumnes, sota la supervisió de la direcció d'estudis, coordinaran i organitzaran la planificació de les tasques lectives dels seus grups programades per a seguir des de casa.

Contingut no disponible
stats