Educació ampliarà la Formació Professional amb 200 cicles nous

Les famílies professionals que estrenaran més cicles i certificats el curs 2022-23 són les relacionades amb la digitalització, la indústria i les cures

Alumnes de Formació Professional a classe
Alumnes de Formació Professional a classe / GVA

La Conselleria d'Educació activarà aquest setembre, de cara al curs 2022-2023, al voltant de 200 nous cicles formatius de grau bàsic, mitjà i superior de Formació Professional (FP), així com certificats de professionalitat.

Les famílies professionals "més significatives" en aquesta ampliació de l’oferta formativa seran les relacionades amb la digitalització i la indústria, a més del sector d'atenció i cura de persones.

Així ho ha avançat el secretari autonòmic d'Educació, Miguel Soler, que ha subratllat el creixement que està experimentant l'FP i ha ressaltat que continuarà en expansió els pròxims anys amb fons europeus específics.

Soler destaca que es posaran en marxa cicles específics relacionats amb indústries alimentàries en comarques de l'interior o d'imatge i so vinculats a videojocs, entre altres, sorgits de les propostes dels consells territorials d'FP que ha constituït la Comunitat Valenciana.

El secretari autonòmic ha destacat també els graus d'aeronàutica iniciats a l'aeroport de Castelló i el grau mitjà de muntatge d'estructures i instal·lació de sistemes aeronàutics. Soler ha destacat que es treballa perquè a partir del curs vinent es puguen impartir altres graus superiors.

El nou cicle consta de 2.000 hores de formació repartides en dos cursos. Aquest curs 2021-2022 ofereix 30 places de primer i el 2022-2023 s'implantarà el segon curs, que permetrà graduar-se en aquesta primera promoció.

També et pot interessar

stats