L'aeroport de Castelló serà la seu d'una nova FP d'aeronàutica

El cicle comença amb 30 alumnes, però l’objectiu és arribar a les 300 places

Uns operaris treballen amb un avió a l'aeroport de Castelló / À Punt NTC
27 d'abril 2021 - 16:54

Les instal·lacions de l'aeroport de Castelló seran la seu d'un nou cicle formatiu de manteniment d'aeronaus. Aquest nou grau mitjà, anomenat Muntatge d'Estructures i Instal·lació de Sistemes Aeronàutics, és un programa pioner en la Comunitat Valenciana, ja que és el primer cicle mitjà d'estes característiques que s'implanta al territori. 

El contingut combinarà teoria i pràctica, amb la col·laboració de les empreses que ja treballen a l'aeroport. Està previst que les classes comencen amb 30 alumnes, tot i que l'objectiu és completar el curs amb 300 persones matriculades. 

“Volem que la població puga formar-se en l'interior de la província” ha dit Vicent Marzà, Conseller d'Educació durant una visita per a comprovar l'avanç adaptatiu de les instal·lacions. El conseller de Política Territorial, Arcadi España, ha afirmat que “el més important és aquesta vinculació entre l'àmbit formatiu i l'econòmic.” 

Les empreses veuen aquest pas com una iniciativa molt positiva. “Va molt bé, sobretot perquè els alumnes vegen el dia a dia” ha comentat Christian Fonts, responsable de Brok-air Castelló. 

De moment, s'estan preparant les instal·lacions amb un hangar específic d'uns 500 metres quadrats. Un pas més cap a la diversificació de l'aeroport i una aposta de futur, amb una gran inversió en un sector estratègic. 

També et pot interessar