Ecologistes denuncien la presència de paranys enverinats al barranc de Barbàsena d'Elx

Sospiten que els caçadors pretenen eliminar les raboses per a beneficiar el seu vedat de caça.

Rabosa enverinada dins del barranc de Barbàsena d'Elx
Rabosa enverinada dins del barranc de Barbàsena d'Elx / Arxiu

L'aparició d'una primera rabosa enverinada dins del barranc de Barbàsena d'Elx, al Baix Vinalopó, ha fet saltar l'alarma. El grup Margalló-Ecologistes en Acció ha presentat una denúncia davant del Servei de Protecció de la Natura de la Guàrdia Civil (Seprona) perquè hi han aparegut paranys enverinats per aquest paratge.

El col·lectiu ecologista demana també al Seprona que pose en marxa una recerca de més animals afectats per aquestes trampes enverinades i sol·liciten que s'òbriga una investigació sobre l'autoria dels paranys per tal de depurar responsabilitats. Segons indiquen, el verí suposa una greu amenaça per a les diferents espècies de fauna, algunes d' elles en perill d'extinció.

Ecologistes en Acció denuncia que el barranc de Barbasena s'ha convertit, de fet, en un vedat de caça. Creuen que la motivació que es troba darrere de l'enverinament és l'eliminació de les raboses per a suprimir la competència dels caçadors a l'hora d'atrapar conills, perdius i xicotets rapaços.

La situació al paratge il·licità del barranc de Barbàsena es complica, ja que, davant de la sospita del verí, no és recomanable passejar per la zona amb gossos, una pràctica habitual del veïnat d'Elx.

També et pot interessar

stats