Dues funcionàries denuncien un lletrat d'Oriola per assetjar-les laboralment fora d’horari

Als treballadors que no van respondre als missatges els ha obert un expedient i la meitat de les funcionàries afectades estan de baixa per estrés

L'única funcionària que s'ha atrevit a fer públic el presumpte assetjament laboral és Silvia Vañó / À Punt NTC

Dues funcionàries han iniciat un procediment per un presumpte assetjament laboral contra el seu superior, un lletrat dels jutjats d'Oriola (Baix Segura), que els donava ordes a través d'un grup de WhatsApp, però ho feia fora d'horari o mentre no estaven. Als treballadors que no van respondre els ha obert un expedient i ara la meitat de les funcionàries afectades estan de baixa per estrés o depressió.

L'única funcionària que s'ha atrevit a fer públic aquest presumpte assetjament laboral és Silvia Vañó. Denuncia que el cap directe els donava ordes a sis funcionàries utilitzant un grup de WhatsApp. “Va començar a donar instruccions i ordes per aquest grup al qual estaven obligades a signar. Com que ningú li donava l'OK, va començar a telefonar a les 6 i mitja de la vesprada a totes les funcionàries", explica en declaracions a À Punt. 

Com que no van contestar al WhatsApp, les funcionàries han rebut un expedient governatiu que han signat sota pressió. "He signat perquè tenia por, tenia por que m'obrira un expedient", diu entre llàgrimes. 

Silvia i una altra companya han recorregut l'expedient, que ara ha quedat en suspens mentre s'investiga si es tracta d'un cas d'assetjament laboral. Segons les afectades, el lletrat els envaïa el temps lliure i de vacances, i la llei avala el dret a la desconnexió digital.

El professor de Dret Administratiu i expert en protecció de dades de la UA, Rubén Martínez, explica que els missatges han d’estar vinculats a un horari concret i permetre la desconnexió de les treballadores.  

El lletrat no ha contestat a les reiterades preguntes d'À Punt per conéixer la seua versió dels fets. Mentrestant, la meitat de les funcionàries expedientades no ho han aguantat i estan de baixa. “Sabem que hem de treballar, però amb dignitat. Jo només demane dignitat”, lamenta Silvia. 

També et pot interessar

stats