El drac groc torna a encendre les alarmes al sector agrícola

L’IVIA ha posat en marxa un pla de prevenció i control de la que és considerada la malaltia més devastadora dels cítrics

Imatge d'arxiu d'un cultiu citrícola / À Punt NTC

La plaga coneguda com drac groc torna a encendre les alarmes del sector agrari. L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) ha posat en marxa un pla per a la prevenció i control de la que és considerada la malaltia més devastadora dels cítrics i que ja han detectat a Portugal i al nord d'Espanya.

La malaltia del drac groc dels cítrics no té cura i afecta especialment les llimes. El coordinador del Centre de Protecció Vegetal de l’IVIA, Antonio Vicent, assegura que el grau d’alarma en aquests moments és “prou elevat”. 

Per això des de la institució han posat en marxa un programa de prevenció amb la certificació i sanejament de les plantes importades. Amb un kit pioner a escala mundial poden detectar el bacteri mitjançant una tècnica d’amplificació d’àcids nucleics.

Els programes de vigilància epidemiològica permetran controlar els camps en cas que foren afectats i així evitar l’expansió. Les substàncies volàtils naturals ampliaran les defenses de les plantes. Aquesta malaltia ja ha afectat camps de cítrics a Florida (EUA), el Brasil i Florida.

També et pot interessar

stats