Agricultura treballa en un pla de contingència del drac groc, “la xilel·la del taronger”

El director general d'Agricultura, Roger Llanes, assenyala que aquest bacteri "és una amenaça real i preocupant" .

El director general d'Agricultura, Roger Llanes, en 'Les notícies del matí'
El director general d'Agricultura, Roger Llanes, en 'Les notícies del matí'

Es tracta d'una amenaça “real i preocupant” i cal prendre les mesures adients per a evitar-ne l'expansió a la Península. És el que ha assenyalat en Les notícies del matí de la ràdio d'À Punt el director general d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Roger Llanes. El responsable d'aquest departament ha indicat que, a la Comunitat Valenciana, fa temps que s'investiga per a trobar una solució a aquesta plaga, que a l'estat de Florida està arrasant la producció de taronges, llimes i mandarines.

“El drac groc pot ser la xilel·la del taronger o encara pitjor”, ha afirmat Llanes, que ha afegit que si s'estén a altres territoris, com el valencià, i no s'aconsegueix frenar ni trobar cap tipus de solució en quinze anys, la critricultura europea “podria estar en risc d'extinció”. Per això, el director general d'Agricultura ha indicat que, a la Comunitat Valenciana, fa temps que es treballa en diferents línies: una, un pla de contingència en cas que afecte els cultius valencians; i una altra, en investigació, per a trobar patrons que lluiten contra el bacteri o els vectors que el transmeten.

Roger Llanes ha explicat com el vector va arribar a Galícia i com des d'aquesta comunitat autònoma va passar a Portugal. Creu que el fet que estiga ara present en aquest país resulta molt perillós, perquè pot arribar a altres territoris, com ara la Comunitat Valenciana. “És cert que, a Galícia, no han aplicat el seu pla de contingència com a tal”, s'ha penedit. Diu que, ara, el més important és evitar que continue estenent-se a altres indrets de la Península. 

També et pot interessar

stats