Dones pensionistes es tanquen a Torrevella per a denunciar els assassinats masclistes

"No podem més, ens sentim impotents, tristes i molt, molt furioses", protesten des de la Plataforma de Pensionistes del Baix Segura 

Les cinc dones protesten amb pancartes en el centre de cultura de Torrevella
Les cinc dones protesten amb pancartes al centre de cultura de Torrevella / À Punt NTC

Un grup de dones de la Plataforma de Pensionistes del Baix Segura s'ha tancat des de la una del migdia al centre cultural Virgen del Carmen, a Torrevella, per a dir prou davant dels crims masclistes i conscienciar la societat. L'últim cas de violència de gènere s'ha produït fa a penes 24 hores a San Roque (Cadis), on aquest diumenge han detingut un home acusat de matar l'exparella, de trenta-set anys, a la urbanització on residia.

"No podem més, ens sentim impotents, tristes i molt, molt furioses, assistim amb enorme neguit i ràbia al fet que estan matant les nostres filles, netes, germanes i amigues, i cada vegada amb més freqüència passen quasi desapercebudes les luctuoses notícies que apareixen en els mitjans de comunicació per a informar sobre un nou assassinat d'una dona", alerta el col·lectiu. 

Segons asseguren, veuen amb "estupor" que "no servisquen de res els comunicats, els minuts de silenci i les concentracions de repulsa". Per això, per a visibilitzar la xacra de la violència de gènere i "fer un crit d'atenció a la ciutadania i les institucions en general", cinc activistes de la plataforma de pensionistes del Baix Segura han iniciat un tancament al centre cultural de Torrevella. I alerten que des que va començar l'any ja hi ha 38 dones que han perdut la vida a mans de les parelles i que la xacra del masclisme s'ha cobrat 1.112 vides des de gener de 2003, el primer any amb registres. 

També et pot interessar

stats